Σωστό τσιμπούσι θα στήσουμε με επίκεντρο ετούτα τα μερακλίδικα παϊδάκια... Καλύτερα -κι ευκολότερα- δεν γίνεται!
.
.
Συνταγή Μανώλης Θλιβερός
Φωτογραφία
|
Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε λεπτά «παϊδάκια»
- 2 κουταλιά σούπας μουστάρδα απαλή
- 2 κουταλιά σούπας μέλι της αρεσκείας μας
- 1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο ή λευκό κρασόξιδο
- 1 κουταλιά σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 4 κουταλιά σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλάκι γλυκού σιναπόσποροι (σπόροι μουστάρδας), προαιρετικά
- 1 κουταλάκι γλυκού ξερή ρίγανη
- 1 κουταλάκι γλυκού ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
- 1κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- 1 κουταλάκι γλυκού νιφάδες μπούκοβου
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
- 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο, κοπανισμένο
- 3 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
.
..................................................
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά (εκτός από το κοτόπουλο) και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι ή με το σύρμα.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά να βραχούν από όλες τις πλευρές με το μείγμα.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί, σε μονή στρώση, και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν αλλά να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.
Δεν βάζουμε νερό στο ταψί, παρά μόνο αν σωθούν εντελώς τα υγρά. Αν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο περισσότερο - ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με βλίτα βραστά με μπόλικο δυόσμο, πατάτες τηγανητές ή φούρνου (που μπορούμε να ψήσουμε όση ώρα ψήνονται τα «παϊδάκια», αρκεί να γυρίσουμε τη λειτουργία του φούρνου στον αέρα), και δροσερό γιαούρτι.
Συμβουλή
Αν δεν έχουμε, δεν βρούμε ή δεν μας αρέσει κάποιο από τα μυρωδικά/μπαχαρικά, το παραλείπουμε.
No comments:
Post a Comment