Friday 24 August 2012

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Εργαστήριο εικαστικών τεχνών με θέμα τις τηλεπικοινωνίες

Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ διατηρεί και εκθέτει σημαντικές συλλογές, στενά συνδεδεμένες με την ίδια την εταιρεία και την πορεία της στο χρόνο, αλλά και με την ιστορία της Ελλάδας και την εξέλιξη της κοινωνίας της. Από τις πρώτες προσπάθειες επικοινωνίας των αρχαίων με απλά μηνύματα μέχρι τις σύγχρονες, παγκόσμιες επικοινωνίες, το Μουσείο αφηγείται ένα μοναδικό ανθρώπινο επίτευγμα, τη δυνατότητα για επικοινωνία πέρα από αποστάσεις και περιορισμούς.
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, βασισμένο αποκλειστικά στη συλλογή του Μουσείου, συνδέοντας την τέχνη με την τεχνολογία.
Στις βασικές δραστηριότητες του Μουσείου εντάσσονται οι ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες, φοιτητές, άλλες ομάδες  και μεμονωμένους επισκέπτες. Διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με αντικείμενο τις τηλεπικοινωνίες, στον πυρήνα των οποίων βρίσκεται πάντα το παιδί. 
Το πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται δωρεάν και διαρκεί συνολικά μιάμιση ώρα, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-8 ετών και αφορά τόσο σε σχολικές ομάδες, όσο και σε μικρούς, μεμονωμένους επισκέπτες.
Αρχικά περιλαμβάνει σύντομη ξενάγηση στους χώρους τού Μουσείου, ενώ στη συνέχεια έμπειροι εικαστικοί αναλαμβάνουν την «απασχόληση» των μικρών μας φίλων. Σκοπός, να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν από εκθέματα, όπως οι «φρυκτωρίες», ο υδραυλικός τηλέγραφος, η τηλεγραφία, τηλεφωνικές συσκευές, δορυφορικές επικοινωνίες, κα. Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν διασκεδάζοντας, ενώ παίρνοντας τα έργα μαζί στο σπίτι τους, μοιράζονται με ενθουσιασμό τις εμπειρίες τους με την οικογένεια και τους φίλους τους.

Η ζωγραφική, ο πηλός, το κολάζ και οι κατασκευές 3D γίνονται «εργαλεία» στα χέρια των παιδιών για να κατανοήσουν τις τηλεπικοινωνίες και την ιστορία τους μέσα στο χρόνο. Το Παιδικό εργαστήρι περιλαμβάνει ένα κύκλο μαθημάτων διάρκειας 7 μηνών, από τα τέλη Νοεμβρίου 2010 έως τα μέσα Μαΐου 2011. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νηπιαγωγεία, καθώς και ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα (ώρες: 11-12.30μ.μ.) για γονείς με τα παιδιά τους. Για πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 210-6201899, 210-6201999 και στο e-mail: ote-museum@ote.gr.

Info: ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά
Μαθήματα: Για  σχολικές ομάδες: Τρίτη  &  Τετάρτη  11.00π.μ.-12.30μ.μ.
Για μεμονωμένους επισκέπτες: Σαββατοκύριακα σύμφωνα με το πρόγραμμα: 11.00π.μ.-12.30μ.μ, καθώς  και Τρίτη & Τετάρτη 28 & 29 Δεκεμβρίου 2010.
Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά μάθημα είναι 25.
Απαιτείται έγκαιρη κράτηση  για τη συμμετοχή. Τηρείται σειρά προτεραιότητας,  ℡210-6201899  & 210-6201999, ote-museum@ote.gr

www.ote.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki