Monday 19 November 2012

«Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, μας έχουν κατακλέψει»

Ιερώνυμος: «Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, μας έχουν κατακλέψει»
«Να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας»

«αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας.»
Κατηγορίες κατά των Ευρωπαίων εξαπέλυσε από τις Σέρρες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ζήτησε «αυτοί που λέμε ότι τους χρωστάμε να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας.»
«Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάμψουν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και κυρίως προσεκτικοί, να μη δώσουμε την αφορμή που θα ξεσπάσουν γεγονότα, που θα εκμεταλλευτούν άλλοι άνθρωποι για το δικό τους συμφέρον.
Η παιδεία μας είναι ένας χώρος που υποφέρει, αλλά δεν φταίει μόνο η Πολιτεία, φταίμε και εμείς, η Εκκλησία έχει τη δική της ευθύνη.
Ο πολιτισμός και η ιστορία είναι κομμάτι αυτού του τόπου δεν πρέπει να τα αλλάξουμε με οποιoδήποτε δώρο και ο,τιδήποτε ξένο. 
Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, αυτοί μας χρωστάνε όλο τον πολιτισμό μας. Να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν όλους τους θησαυρούς μας. Μας έχουν κατακλέψει και έχουν γεμίσει τα δικά τους τα μουσεία και τα εκθέτουν με περηφάνια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή: www.lifo.gr
Ιερώνυμος: «Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, μας έχουν κατακλέψει» «Να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας» ΣΧΟΛΙΑ (5) 13 Ιερώνυμος: «Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, μας έχουν κατακλέψει» Κατηγορίες κατά των Ευρωπαίων εξαπέλυσε από τις Σέρρες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ζήτησε «αυτοί που λέμε ότι τους χρωστάμε να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν πίσω τους θησαυρούς μας.» «Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά οι δυσκολίες δεν πρέπει να μας κάμψουν, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και κυρίως προσεκτικοί, να μη δώσουμε την αφορμή που θα ξεσπάσουν γεγονότα, που θα εκμεταλλευτούν άλλοι άνθρωποι για το δικό τους συμφέρον. Η παιδεία μας είναι ένας χώρος που υποφέρει, αλλά δεν φταίει μόνο η Πολιτεία, φταίμε και εμείς, η Εκκλησία έχει τη δική της ευθύνη. Ο πολιτισμός και η ιστορία είναι κομμάτι αυτού του τόπου δεν πρέπει να τα αλλάξουμε με οποιαδήποτε δώρο και οτιδήποτε ξένο. Αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε, αυτοί μας χρωστάνε όλο τον πολιτισμό μας. Να ανοίξουν τα μουσεία τους και να μας δώσουν όλους τους θησαυρούς μας. Μας έχουν κατακλέψει και έχουν γεμίσει τα δικά τους τα μουσεία και τα εκθέτουν με περηφάνια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πηγή: www.lifo.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki