Tuesday 5 February 2013

Θερίζει η πείνα μαθητές σε Δημοτικά σχολεία στην Κύπρο

 
— Έρχονται στο σχολείο με άδειο στομάχι 
— Καθηγητές και δάσκαλοι φτιάχνουν στο σπίτι τους σάντουιτς και κέικ για τα παιδιά 
— Μόνο στα δημοτικά σχολεία σιτίζονται πάνω από 2.500 χιλιάδες μαθητές 


Η κατάσταση έχει ξεφύγει τους τελευταίους μήνες, καθώς τα περιστατικά με μικρά παιδιά που φθάνουν στο σχολείο πεινασμένα, αυξάνονται, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις μαθητές να λιποθυμούν από ασιτία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, σε γυμνάσιο της Λεμεσού, την περασμένη εβδομάδα, υπήρξαν νέα κρούσματα λιποθυμιών, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις καθηγητές, μη αντέχοντας πλέον να αντικρίζουν τις επιπτώσεις της φτώχειας, ετοιμάζουν σάντουιτς και κέικ για τα παιδιά από το σπίτι τους.
Σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας, το οποίο σιτίζεται από την Αρχιεπισκοπή, μέσω της σχολικής εφορείας, υπήρξαν 14 παρόμοιου τύπου περιστατικά, με παιδιά που έχασαν τις αισθήσεις τους από την πείνα.
Το Newsit επικοινώνησε με αρμόδιο λειτουργό της δημοτικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος ανέφερε ότι το ποσοστό σίτισης στα δημοτικά σχολεία, αυτή την στιγμή, ανέρχεται στο 9% παγκύπρια.
Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα διερευνήσει τις πληροφορίες που έθεσε ενώπιον του το Newsit, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.
newsit.com.cy

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki