Friday 8 February 2013

Ινδία: Έκθεση - σοκ για παιδική σεξουαλική κακοποίηση

  ... περισσότερα από 7.200 παιδιά συμπεριλαμβανομένων βρεφών υφίστανται βιασμό κάθε χρόνο στην Ινδία.

Για κακομεταχείριση και εξευτελισμό από την αστυνομία κάνει λόγο αναφερόμενη σε παιδιά - θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στην Ινδία έκθεση του αμερικανικού οργανισμού Human Rights Watch.
.
India: Child Sex Abuse Shielded by Silence and Neglect


Όπως σημειώνει η έκθεση, τα κυβερνητικά συστήματα αντιμετώπισης του φαινομένου παραμένουν ανεπαρκή.


Η έκθεση αναφέρει ότι η σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα σύνηθες φαινόμενο τόσο στα ινδικά σπίτια όσο και στα σχολεία ενώ η ινδική κυβέρνηση δεν έκανε καμιά δημόσια τοποθέτηση για τα ευρήματα της έρευνας αυτής.
Υπογραμμίζεται επίσης ότι πολλά παιδιά κακομεταχειρίζονται εις διπλούν μέσω τραυματικών για την ψυχολογία τους ιατρικών εξετάσεων και από αστυνομικούς ή άλλες αρχές οι οποίες δεν θέλουν να ακούσουν ή να πιστέψουν τις αιτιάσεις τους.

Επίσημη, πάντως, κυβερνητική έρευνα το 2007 είχε αναδείξει το πρόβλημα καθώς φάνηκε ότι δυο στα τρία παιδιά στην Ινδία είχαν σωματικά κακοποιηθεί ενώ το 53% των περίπου 12.300 παιδιών απάντησε ότι έχει υποστεί μια τουλάχιστον μορφή κακοποίησης.
Ωστόσο, τον Μάιο του 2012 το ινδικό κοινοβούλιο πέρασε νόμο για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας καθιστώντας μέσω αυτού όλες τις μορφές αυτής της κακοποίησης εγκληματικές.

Σύμφωνα με άλλες έρευνες, περισσότερα από 7.200 παιδιά συμπεριλαμβανομένων βρεφών υφίστανται βιασμό κάθε χρόνο στην Ινδία. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των παιδιών πιστεύουν ότι πολλές άλλες περιπτώσεις δεν αποκαλύπονται από τα θύματα.  
πηγή: megatv

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki