Saturday 16 February 2013

Φωνή απελπισίας ιατρού από τη Σκύρο

«Αλλά ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα δεν μας αφήνετε να τα εισπράξουμε εφόσον διώχνουμε τον κόσμο, ο οποίος έρχεται τις περισσότερες φορές για συνταγογράφηση και όχι για εξέταση. Είναι εξαθλιωμένος και φτωχός.
Και ρωτάει:
- Γιατρέ θα μου πάρεις την πίεση;
- Ευχαρίστως.
- Θα μου πάρεις και ένα σάκχαρο;
- Ευχαρίστως.
- Να κάνω και μια ερώτηση;
- Ευχαρίστως
-Τι είναι ο πόνος που νιώθω στο στήθος και με χτυπάει στην πλάτη;
Ο γιατρός χλωμιάζει. Κάνει πλήρη εξέταση με καρδιογράφημα και διαπιστώνει οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και πασχίζει για την διακομιδή του με 10 μποφόρ στο Αιγαίο.»
.
Ηρωική πράξη να επιμένει κανείς
να ζει στα νησιά του Αιγαίου
H επιστολή μιας Γιατρού από την Σκύρο για τη κατάσταση περίθαλψης στη Χώρα μας και ειδικότερα στην επαρχία . . . .
Σε πιάνουν κλάματα, οργή, θυμός και απελπισία διαβάζοντας την πέρα για πέρα αληθινή επιστολή της ηρωίδας Γιατρού με τα χάλια του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και όχι μόνο . . .
Διαβάστε όλοι τη διαμαρτυρία της Ειδικής Παθολόγου Ελένης Γεωργιάδου από τη Σκύρο για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τους σκοπούς του συστήματος υγείας που μας ετοιμάσανε . . .
Ευχαριστούμε τη Μάνια Τσαβλίδου για την ενημέρωση

Ελένη Γεωργιάδου Σκύρος   22/1/13 Ειδικός Παθολόγος.

κ. Υπουργό Υγείας, κ. Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ,
κ. Πρόεδρο ΗΔΙΚΑ
Κοιν :
Βουλευτές Ν. Εύβοιας,
Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας,
Λοιπούς Ιατρικούς Συλλόγους,
Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Φωνή απόγνωσης για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το φουρτουνιασμένο Αιγαίο.

Κύριε Υπουργέ Υγείας, κύριοι Πρόεδροι, κύριοι υπεύθυνοι για την νομοθεσία στο χώρο της υγείας, σας συγχαίρω για τη μεγάλη σας ανακάλυψη και καινοτομία: ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ.
Ονομάζομαι Ελένη Γεωργιάδου, είμαι ειδικός παθολόγος στη νήσο Σκύρο. Πρόκειται για νησί 4000 κατοίκων που το καλοκαίρι υποδέχεται πάνω από 30.000. Υπάρχει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (όχι Κέντρο Υγείας). Το κλιμάκιο ιατρών της Πολεμικής Αεροπορίας από το 251 ΓΝΑ που ερχόταν για μια εβδομάδα το χρόνο στο νησί, σταμάτησε προ 2ετίας την πολύτιμη προσφορά του (πιθανώς λόγω οικονομικών περικοπών).
Το σύστημα που όπως έλεγε ο κος Λοβέρδος θα βάλει τάξη στην υπερσυνταγογράφηση και στη σπατάλη του ΕΟΠΥΥ και θα βοηθήσει ασφαλισμένους, ιατρούς, φαρμακοποιούς, ήταν η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ που έγινε ποτέ στο χώρο της υγείας και ο υπέρτατος εξευτελισμός τόσο των ασθενών, όσο και του ιατρικού κλάδου.
Βάλατε μία από τις μεγαλύτερες επιστήμες, την Ιατρική, σ' ένα απύθμενο καζάνι γραφειοκρατίας και αποσυντονίσατε τον εγκέφαλό μας από τον αληθινό σκοπό του: τη σωτηρία του ανθρώπινου σώματος, την εμψύχωση και την συμπαράσταση στον ψυχικό πόνο του συνανθρώπου μας. Μετατρέψατε μία 5λεπτη απασχόληση (ιατρού - ασθενούς) σε πολύωρη, πολυήμερη ταλαιπωρία, πολλές φορές άκαρπη.
Από τα ξημερώματα μαζεύεται ο κόσμος έξω από τα ιατρεία για να πάρει σειρά για τα φάρμακά του (ιδίως μετά τις λήξεις των επαναλαμβανόμενων απεργιών των φαρμακοποιών). Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε, διότι μόλις το σύστημα ανοίγει, πέφτει από υπερφόρτιση. 
Οι ασθενείς γίνονται έξαλλοι, οι γιατροί χάνουν την υπομονή τους και μέχρι το μεσημέρι εγκαθιστούμε ξανά και ξανά κωδικούς και μπες - βγες σε μια ταλαιπωρία ανείπωτη πέρα από κάθε όριο και τρόπο περιγραφής.
.....
Συνέχεια εδώ

2 comments:

  1. Είσαι ίσκιος. Στο blog σου ξαποσταίνω την ψυχή μου...
    Ευχαριστώ!
    s.kastriotis@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μεγάλη μας τιμή αυτά τα λόγια από έναν αγωνιστή.
      Σ' ευχαριστούμε

      Delete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki