Wednesday 6 February 2013

Webvistas: Αλλάζοντας (με) το Διαδύκτιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωση σχετικά με τις νέες δραστηριότητες των Webvistas
Θεσσαλονίκη,  6 Φεβρουαρίου 2013
Έπειτα από τον πρώτο κύκλο επιτυχημένων βιωματικών εργαστηρίων στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης και μετά προτροπή του κοινού για μεγαλύτερη διάρκεια σας ενημερώνουμε ότι προγραμματίσαμε σε συνεργασία με τον πολυχώρο ΟΞΥΓΟΝΟ (των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) δύο (2) αναλυτικότερα εργαστήρια για την ασφαλή χρήση και τις ρυθμίσεις στο Facebook, με τίτλο:  "Τι κάνει το παιδί μου στο Facebook;"  (8 ώρες), καθώς και για τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός Facebook FanPage, με τίτλο:  "Πώς να χρησιμοποιήσω το Facebook επαγγελματικά;"  (12 ώρες). Επίσης, θα διεξαχθεί και ένα εργαστήριο για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τίτλο:  "Με τη Google στο σχολείο"  (4 ώρες).

Το ΟΞΥΓΟΝΟ για τη νέα χρονιά σε συνεργασία με την κοινότητα των Webvistas έχει προγραμματίσει σεμινάρια και ημερίδες για ενήλικες, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με θέματα την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και του Facebook, τον τρόπο σκέψης και μηχανισμού του κολοσσού της Google,  τις προκλήσεις που θέτουν, τις καταστροφές που προκαλούν αλλά και τις τεράστιες ευκαιρίες που δίνουν, αλλά και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Facebook επαγγελματικά και πώς μπορούν οι μαθητές να συμβουλευτούν τη Google σε σχολικά projects και εργασίες.

Δράσεις στην εθελοντική ομάδα "Webvistas" στην οποία συμμετέχουν φοιτητές και απόφοιτοι του Α.Π.Θ. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο καθηγητής Μιχάλης Βαφόπουλος. Η ομάδα διοργανώνει τις επόμενες μέρες σεμινάρια στον πολυχώρο "Οξυγόνο" στη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο τεχνολογικά θέματα του διαδικτύου.  
E-mail: JLazopoulos@gmail.com, Website: www.webvistas.org
 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki