Thursday 18 April 2013

Πασχαλινές Λαμπάδες από τα χεράκια σας

Όταν ήμασταν μικρά παιδιά περιμέναμε πως και πως από τον νονό ή τη νονά μας, να μας φέρει την πασχαλινή λαμπάδα, που θα ανάψουμε το βράδυ της Ανάστασης. 
Η φωτογραφία από mikres-dimiourgies
Μεγαλώνοντας, η πασχαλινή λαμπάδα έγινε δική μας υπόθεση και ίσως να χάθηκε μαζί με τα χρόνια της αθωότητας κι εκείνη η γλυκιά προσμονή μιας υπέροχης λαμπάδας με τα στολίδια της και τα παιχνίδια της. Σίγουρα δεν είναι λίγες οι φορές που το βράδυ της Ανάστασης κρατήσαμε μια λευκή λαμπάδα που αγοράσαμε σε πακέτο των 5 για όλη την οικογένεια.
Όμως, γιατί να μην κάνουμε αυτό το όμορφο έθιμο της πασχαλινής λαμπάδας, να είναι μια ευχάριστη και δημιουργική ασχολία για εμάς, αν έχουμε χρόνο, αλλά και διάθεση;
Μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε την πασχαλινή λαμπάδα που θα κρατήσουμε στην Ανάσταση, μπορούμε να φτιάξουμε λαμπάδες που θα δωρίσουμε στους αγαπημένους μας και αν έχουμε βαφτιστήρια, μπορούμε φέτος να τους προσφέρουμε μια λαμπάδα που θα έχουμε φτιάξει με τα χεράκια μας. Υπάρχει καλύτερο δώρο από αυτό που δημιουργήσαμε μόνες μας με αγάπη και προσωπική φροντίδα;

Πως θα φτιάξετε χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες

Σκεφτείτε αρχικά για ποιους θέλετε να φτιάξετε λαμπάδες. Ανάλογα με τα πρόσωπα για τα οποία προορίζετε τις δημιουργίες σας, βγείτε στα μαγαζιά και αγοράστε τα υλικά που θα χρειαστείτε.
η συνέχεια στην πηγή:  teleiosgamos

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki