Tuesday 16 April 2013

Βασιλεύει ο υποσιτισμός στα περιθωριοποιημένα παιδιά

«Η καχεξία μπορεί να σκοτώσει τις ευκαιρίες στη ζωή για ένα παιδί και να σκοτώσει τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη μιας χώρας» 
.
Παιδιά με πρησμένες κοιλιές, σκελετωμένα, αδύναμα λόγω χρόνιου υποσιτισμού. Εικόνες που σοκάρουν και θα εξακολουθούν να συγκλονίζουν, καθώς, σύμφωνα με νέα έκθεση της Unicef, πάνω από 165 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών πέφτουν θύματα της φτώχειας παγκοσμίως.
.
Οι χαμηλές κοινωνικές τάξεις πληρώνουν το τίμημα.
Τα περισσότερα ζουν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου και σε αγροτικές περιοχές.
Οι χαμηλές κοινωνικές τάξεις πληρώνουν το τίμημα. Το 2011 οι πέντε χώρες που είχαν τον μεγαλύτερο αριθμό καχεκτικών παιδιών κάτω των 5 ετών ήταν: Ινδία (61,7 εκατομμύρια), Νιγηρία (11 εκατομμύρια), Πακιστάν (9,6 εκατομμύρια), Κίνα (8 εκατομμύρια) και Ινδονησία (7,5 εκατομμύρια).

Οι επιπτώσεις της καχεξίας για ένα παιδί είναι οδυνηρές:  
Μειωμένη εγκεφαλική ανάπτυξη, χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο και μεγαλύτερος κίνδυνος να γίνει υπέρβαρο η ν' αναπτύξει χρόνιες ασθένειες.  
«Η καχεξία μπορεί να σκοτώσει τις ευκαιρίες στη ζωή για ένα παιδί και να σκοτώσει τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη μιας χώρας» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF Anthony Lake, κάνοντας λόγο όμως για περιορισμό του προβλήματος και θίγοντας την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για την καλύτερη αντιμετώπισή του.
.
πηγή: avgi

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki