Tuesday 11 June 2013

Παράλληλη Στήριξη μαθητών
για το σχολικό έτος 2013-2014 (εγκύκλιος)

Ενημερωτική εγκύκλιο για την παράλληλη στήριξη μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. 
Η εγκύκλιος αναφέρει τα ακόλουθα.

Α. Παράλληλη στήριξη με εκπαιδευτικό

Για την παροχή Παράλληλης Στήριξης της επόμενης σχολικής χρονιάς 2013-2014 και σε εφαρμογή του νόμου 3699/2008 ( ΦΕΚ 199Α ) ισχύουν τα εξής:
  1. Η αίτηση για έγκριση και παροχή παράλληλης στήριξης υποβάλλεται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή από το γονέα ή κηδεμόνα του το διάστημα από την ημερομηνία εγγραφής στο σχολείο μέχρι την 20η Οκτωβρίου 2013.
  2. Με την αίτηση του για παροχή παράλληλης στήριξης ο γονέας συνυποβάλλει γνωμάτευση του οικείου ΚΕΔΔΥ ( οικείο ΚΕΔΔΥ εννοείται το ΚΕΔΔΥ της περιοχής του σχολείου φοίτησης). Αρμόδιο όργανο για την εισήγηση παράλληλης στήριξης είναι αποκλειστικά το ΚΕΔΔΥ. Στη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να αναφέρονται και οι ώρες της παράλληλης στήριξης καθώς και αν αυτή θα γίνεται σε μόνιμη βάση.
  3. Σε περίπτωση που στο σχολείο λειτουργεί τμήμα ένταξης ή στην περιοχή ευθύνης του ΚΕΔΔΥ υπάρχει Ειδικό Σχολείο τότε η γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ θα πρέπει να περιλαμβάνει ειδικότερη αιτιολογία, δηλαδή να εξειδικεύει τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή καθώς και τους λόγους για τους οποίους δεν κρίνεται κατάλληλη η ένταξη του μαθητή στο τμήμα ένταξης ή η φοίτησή του στο Ειδικό Σχολείο.
  4. Η Διεύθυνση του σχολείου διαβιβάζει...
ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki