Friday 28 June 2013

Απολύσεις εκπαιδευτικών: Την "αποβολή" δασκάλων
και καθηγητών ζητάει η Τρόικα

'Οταν μπορείς και βυσσοδομείς απέναντι στην ΙΣΤΟΡΙΑ, όταν μένεις ασυγκίνητος στο "αίμα για την ελευθερία", σιγά μη σου σταθεί εμπόδιο η ΟΛΜΕ...

.

"Δεν θα κλάψουμε και για τις απολύσεις
των καθηγητών"

περισσότερα εδώ 

Ποιοι εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν με απόλυση


Συναγερμός σε καθηγητές και δασκάλους από τα σχέδια της κυβέρνησης
Του Θ. Ρέλλου
Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται μέρα με τη μέρα και που η κάθε ελληνική οικογένεια δίνει μάχη για να επιβιώσει, ένας ακόμη και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας, φαίνεται πως πλήττεται ανεπανόρθωτα.
περισσότερα εδώ

Η αύξηση του ωραρίου φέρνει 13.000 απολύσεις

Εκπαίδευση
Π. Αντωνόπουλος, Α. Μπαχτή, Β .Ρέππα, Ντ .Ρέππα
Η αύξηση του ωραρίου φέρνει 13.000 απολύσεις
Εξαφάνισαν 10.000 τμήματα δημοτικών και νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα
Σε ευθεία επίθεση στην επαίδευση και τους εκπαιδευτικούς προχώρησε η κυβέρνηση λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα. Με δύο νομθετήματα και μία προειδοποίηση σκιαγράφησε τη νέα κατάσταση που θα επικρατεί από το Σεπτέμβριο του 2013 στο δημόσιο σχολείο αν όλα αυτά περάσουν.
Σίγουρα, 10.000 αναπληρωτές δεν θα δουν την πόρτα των σχολείων, άλλοι 10.000-15.000 μόνιμων επαιδευτικών θα οδηγηθούν σε αναγκαστικές μεταθέσεις το επόμενο δίχρονο και αρκετοί στην απόλυση, οι διορισμοί θα καταργηθουν ενώ χιλιάδες μαθητές θα αναζητούν σχολείο γιατί στο σχολείο τους δεν θα υπάρχει πια θέση.
περισσότερα εδώ

Την "αποβολή" δασκάλων και καθηγητών ζητάει η Τρόικα

Το Υπουργείο Παιδείας ευθυγραμμισμένο με τις κατευθύνσεις που βάζει επιτακτικά η Τρόικα υλοποιεί την πλήρη διάρρηξη της εργασιακής ασφάλειας των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας,  Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου,  παράλληλα με τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ , μπαίνουν προς εφαρμογή οι καταργήσεις ειδικοτήτων, η αναδιάρθρωση των ωρολογίων προγραμμάτων, η αξιολόγηση και ως εκ τούτου οι απολύσεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Απολύστε, Συρρικνώστε και ΑΜΕΣΑ!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τρόικα θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πολύ "λίπος" ακόμα, και  γι’αυτό απαιτεί περικοπές και περαιτέρω  συρρίκνωση του κλάδου.
περισσότερα εδώ  

2 comments:

  1. Αγαπημένο χαμομηλάκι, η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι η κατασκευή νέων φυλακών. Το κλείσιμο ενός σχολείου σημαίνει άνοιγμα μιας φυλακής.Δυστυχώς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ακριβώς αυτό, καλέ μας φίλε ...

      Delete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki