Wednesday 12 June 2013

Αληθινή ομορφιά !!!

Αλμπινισμός
ένα κορίτσι με αλμπινισμό.
«Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε για το τι εστί όμορφο. Να δούμε πέρα από αυτό που μας έχουν πει ή αυτό που πιστεύουμε ότι είναι η ομορφιά». Αυτό επιχειρεί να κάνει ο Rick Guidotti, γνωστός φωτογράφος μόδας. Από φωτογραφίες σούπερ μόντελ στο Μιλάνο, στο Παρίσι και στο στούντιο του στη Νέα Υόρκη πήρε απόφαση ζωής να φωτογραφίζει παιδιά με γενετικές ανωμαλίες. Ήταν μια ημέρα 15 χρόνια πριν όταν φωτογράφισε για πρώτη φορά μια γυναίκα με γενετική ανωμαλία που είδε να περιμένει σε μια στάση. Είχε χλωμό δέρμα και λευκά μαλλιά, ένα κορίτσι με αλμπινισμό. Ενθουσιάστηκε με την ομορφιά που εξέπεμπε η φωτογραφία του και άρχισε μια «έρευνα» ζωής. Κατάλαβε ότι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα ιατρικά εγχειρίδια σχετικα με γενετικές ανωμαλίες ήταν τρομακτικές, απάνθρωπες. Δεν έβλεπε το ίδιο αυτός, όμως, μέσα από το φακό του. Έβαλε τον εαυτό του στη θέση του γονέα που ο γιατρός του ανακοινώνει ότι το παιδί του πάσχει από τη χ γενετική ή μη ανωμαλία. Οι φωτογραφίες που καλείται να δει ο γονεάς για να καταλάβει τι έχει το παιδί του είναι τρομακτικές, άσχημες… Όχι, όμως, και οι φωτογραφίες του Rick Guidotti….
pb-130606-rock-center-positive-jb-05.photoblog900
Πάσχει από νανισμό
Η Ιρίνα βρέθηκε σε ορφανοτροφείο όταν ήταν 4 ημερών. 
Στα 5 την υιοθέτησαν και σήμερα ζει στο Μέϊν της Αμερικής. 
Πάσχει από νανισμό. Είναι 8 χρονών.
rock-center-positive-jb
Η Κορίνα πάσχει από μια σπάνια γενετική ανωμαλία.
Αγαπάει το ipad της
Το 2010 ο Bill απεβίωσε. Ήταν περήφανος για τα ιδιαιτέρως μακριά του άκρα που χαρακτηρίζουν τα παιδιά 
με σύνδρομο Marfan.
3K6A98131
βλέπει τη ζωή αισιόδοξα
Η μυϊκή δυσμορφία δεν τον σταματά να χαμογελά 
και να βλέπει τη ζωή αισιόδοξα.
pb-130606-rock-center-positive-jb-01.photoblog900
Πάσχει από σύνδρομο Down.
Η Grace είναι 7 χρονών. Είναι καλή μαθήτρια, αγαπάει τα ζώα και έχει 2 σκύλους & 2 γάτες. Λατρεύει το καραόκε και κάνει χορό με κλακέτες. Πάσχει από σύνδρομο Down.

Image credit: Rick Guidotti
από την Αμαλία. 

2 comments:

  1. Καλώς σε βρήκα!
    Μπράβο του για αυτό που έχει κάνει. Οι φωτογραφίες είναι όλες καταπληκτικές και το κάθε παιδί φαίνεται όπως πραγματικά είναι: αξιαγάπητο.
    Καλό σου απόγευμα!

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki