Thursday 19 September 2013

Απαγόρευση καλλιστείων για παιδιά κάτω των 16
ψήφισε η γαλλική Γερουσία

Οποιοσδήποτε εγγράψει παιδί κάτω των 16 ετών σε διαγωνισμό ομορφιάς θα βρίσκεται αντιμέτωπος με έως δύο έτη φυλάκισης και πρόστιμο της τάξης των 30.000 ευρώ. Τώρα ο λόγος περνά στην κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων.

Την απαγόρευση των καλλιστείων για παιδιά κάτω των 16 ετών υπερψήφισε την Τετάρτη η Γερουσία της Γαλλίας, σε μία προσπάθεια να αυξηθεί η προστασία των ανηλίκων από πρόωρη επαφή με το σεξουαλικό στοιχείο.
Οποιοσδήποτε εγγράψει παιδί κάτω των 16 ετών σε διαγωνισμό ομορφιάς θα βρίσκεται αντιμέτωπος με έως δύο έτη φυλάκισης και πρόστιμο της τάξης των 30.000 ευρώ.
Το μέτρο υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 197 ψήφων έναντι 146, ως τροπολογία στον υφιστάμενο νόμο για τα δικαιώματα των γυναικών.
Πλέον, η τροπολογία θα κατατεθεί προς διαβούλευση και ψήφιση στην κάτω Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Τα θεμέλια των ίσων δικαιωμάτων απειλούνται από την υπερ-σεξουαλικοποίηση που αγγίζει τα παιδιά [...] μεταξύ έξι και 12 ετών. Σε αυτή την ηλικία πρέπει να συγκεντρώνεσαι στην απόκτηση της γνώσης», δήλωσε χαρακτηριστικά η συντάκτρια της επίμαχης τροπολογίας, βουλευτής Σαντάλ Ζουανό.
«Όμως, αυτοί οι διαγωνισμοί [...] που ρίχνουν τους προβολείς στην φυσική τους εμφάνιση. Δυσκολεύομαι να δω πως αυτοί οι διαγωνισμοί υπηρετούν το γενικότερο συμφέρον του παιδιού», συμπλήρωσε.

skai

σχετικά:


No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki