Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Αχ, Μαρία... .
Και Ρομ, και Βουλγάρα και Αλμπίνα; "Très Banal"

Καλό μας κοριτσάκι,
από τα μέσα του Οκτώβρη, που ξέσπασε η ιστορία, η ιστορία σου,
το χαμομηλάκι δεν ασχολήθηκε μαζί σου καθόλου.
Πίστεψέ μας, δεν ήταν από αδιαφορία.
.
Κάτι δεν μας άρεσε, κάτι μας χάλαγε από την πρώτη στιγμή.
Το ύφος των παρουσιαστών, η εμμονή τους στα κατάξανθα μαλλάκια και τα γαλανά σου ματάκια, η αδικαιολόγητη επιθετικότητα εναντίον της φυλής σου -από την πρώτη στιγμή, χωρίς κανένα στοιχείο σοβαρό σε βάρος της- και κυρίως η φωτογραφία σου σε όλα τα μέσα, πάλι και πάλι, σε όλα τα δελτία, σε όλες τις εκπομπές, ακόμα και στις άσχετες, αυτά και μερικά άλλα μας έκαναν να θεωρήσουμε ότι είναι πιο συνετό να περιμένουμε.

Βρήκαν θέμα πιασιάρικο, σκεφτήκαμε, και συνάμα πίσω από την κάθε τους φράση, προσπαθούσαμε να καταλάβουμε, τι στο καλό συμβαίνει.
Ακούσαμε τον κ. Τάκη Χατζή να αναρωτιέται  στον αέρα, σε μια από τις εκπομπές που συμμετέχει: Ρομά;; τι είναι αυτό… δεν καταλαβαίνω γιατί τους λένε έτσι.
Κύριε Τάκη μας, έτσι προς ενημέρωσή σας, τους «παλιόγυφτους»  Ρομά τους λέμε πια (βλ. wikipedia: Ρομά), Ρομ στον ενικό, και αν θέλετε μπορείτε να τους αποκαλείτε έτσι και σεις, για να κρύβεται επιμελώς ο ρατσισμός σας.

Από την πρώτη μέρα, αν δεν κάνουμε λάθος, παρουσιάστηκε ο κ. Γιαννόπουλος, σε όλα τα κανάλια, σε όλες τις εκπομπές και έκανε καρδιές να ραγίσουν με τον μελοδραματικό του λόγο.
Που είναι τώρα ο Γιαννόπουλος να μας ενημερώσει για το πόσο ευτυχισμένο είσαι μακριά από αυτούς που σε μεγάλωσαν. Να μας πει ότι μιλάς τα ελληνικά φαρσί, έτσι ξαφνικά, ότι ούτε μια φορά δεν αναζήτησες τη «μάνα» και τα αδέρφια σου, τη μόνη μάνα και τα μόνα αδέρφια που γνώρισες στη μικρή ζωή σου.
Το επιβεβαίωνε σθεναρά και η ευειδεστάτη κυρία από το «χαμόγελο»
Ούτε για μια στιγμή δεν το πιστέψαμε…
και τελικά δικαιωθήκαμε:

Μετά βγήκαν στον αέρα τα videos. Τότε όλοι φρικάρισαν, όλοι θίχτηκαν και βγήκαν από τα καλοραμμένα ρούχα τους, εξαιτίας του παιδικού  χορού σου.
Καλά, δεν ξέρουν ότι όλα τα παιδάκια Ρομά περπατούν χορεύοντας και χορεύουν περπατώντας;;;
Μα ένα κατάξανθο κοριτσάκι με γαλανά ματάκια να χορεύει τα γύφτικα;
Εμείς, τι να λέμε, Μαράκι, μια χαρά μπεμπούλα σε βλέπαμε, τσουπωτή και καλοταϊσμένη και χαρούμενη.
Και περιμέναμε να μάθουμε τι συνέβη, πως βρέθηκες εκεί, μιας και οι Ρομά που σε μεγάλωσαν ορκίζονταν ότι κάποια σε άφησε σ’ αυτούς…

Μακάρι να μην ήταν τελικά μάνα σου αυτή η ταλαίπωρη Ρομ, η Σάσα Ρούσεβα, που τα ΜΜΕ κανιβάλισαν τη φτώχεια και τη μιζέρια της

Ρούσεβα: Αν μου πάρουν τα παιδιά μου, θα αυτοκτονήσω

και να ήταν μια ψηλή, ξανθιά με δυο μέτρα πόδι Σκανδιναβή. 
Στην περίπτωση αυτή, το ενδιαφέρον θα ήταν αμείωτο και οι παπαράτσι σε όλη σου τη ζωή θα σε κυνηγούσαν.

Τώρα όμως; Τι θα γίνεις;;
Σε ίδρυμα για προβληματικά παιδιά η Μαρία!
Γιατί, όπως και να το κάνουμε, είσαι εντελώς προβληματικό κοριτσάκι και πολύ μας απογοήτευσες: Και Ρομ, και Βουλγάρα και Αλμπίνα; "Tres Banale"  
Τι γονίδια είναι αυτά;;

Αχ, Μαρία...
Ο Χίτλερ, αν ζούσες τότε, θα σε έκανε σύμβολο αντιπροσωπευτικό της Άριας φυλής (βλέπεις τότε δεν υπήρχε το test DNA), και θα πέρναγε από τα κρεματόρια, με ακόμα μεγαλύτερο πάθος, όλους τους βρωμιάρηδες, σκούρους ομόφυλούς σου, που κλέβουν παιδιά, που τους πίνουν το αίμα και άλλα τέτοια όμορφα μεσαιωνικά.

* "Τα στερεότυπα που οδήγησαν στο φιάσκο με τη Μαρία"
* Roma Stereotypes: How Racist Assumptions Fueled 'Maria' Fiasco