Saturday 1 March 2014

«Ήταν όλα τους παιδιά του» !!! (εκτός απ' το δικό του το παιδί)

Ήταν όλα τους παιδιά του», εκτός από τον γιο του τον Ντανιέλ τον οποίον απέκτησε με μιαν από τις συζύγους του, την Ίνγκε Μόρατ.
O Ντανιέλ γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Απορρίφθηκε από τον πατέρα του και μόλις μία εβδομάδα μετά την γέννησή του εγκλείστηκε σε ένα Δημόσιο Ψυχιατρικό Ίδρυμα, όχι βέβαια κάτω από τις καλύτερες συνθήκες και στην συνέχεια μεγάλωσε σε ιδρύματα και ανάδοχες οικογένειες.
40 χρόνια σχεδόν μετά την γέννησή του, αποκαλύφθηκε ότι ο Ντανιέλ ήταν γιος του Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Arthur Asher Miller, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 89 ετών το 2005.
Καλώς καταλάβατε ! 

Αυτού του μεγάλου πολυβραβευμένου συγγραφέα, του υπέρμαχου των καταπιεσμένων και ήρωα της Αριστεράς, που δεν του περίσσεψε στη ζωή του μια τόση δά «τζούρα» πατρότητας, μια στάλα ανθρώπινης συμπόνοιας και αγάπης σε ένα λαβωμένο παιδάκι που ο ίδιος έφερε στον κόσμο. Αυτού που εξυμνούσε την «άγρια πίστη στην ευθύνη του ανθρώπου για τον συνάνθρωπό του»

Τελικά, λέγεται, ότι στο τέλος της ζωής του, έξι εβδομάδες πριν πεθάνει «ο πατέρας», αποδέχτηκε τον Ντανιέλ -είχε κι άλλα τρία παιδιά- και τον συμπεριέλαβε στην διαθήκη του. Έκανε το χρέος του ο... κατά τα άλλα παγκοσμίου φήμης Πολίτης.

Αυτός ο μεγάλος ανθρωπιστής που γαλούχησε με τις ιδέες του και τον όγκο του συγγραφικού-θεατρικού του έργου, μια σειρά γενεών του εικοστού αιώνα.

Υ.Γ.: Προφανώς όταν ο θάνατος τον έφερνε βόλτα, εγέρθηκε μέσα του ο ήρωας ενός εκ των έργων του, που τον καθιέρωσε. Ο επιχειρηματίας κατασκευαστής σκάρτων εξαρτημάτων αεροπλάνων, ένα εκ των οποίων έπεσε και παρέσυρε στον θάνατο, δεν ενθυμούμαι πόσους, νέους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και το παιδί του...
Τότε εκείνος ο ανθρωπάκος ψέλλισε συντετριμμένος.
«Ήταν όλοι τους παιδιά μου»

Ε, ίσως όταν ήλθε η ώρα της διαθήκης του,θυμήθηκε εκείνο το ανυπεράσπιστο παραπεταμένο στ' αζήτητα, παιδάκι και το... απεκατέστησε οικονομικά.

Ας τον συγχωρέσει ο Θεός !
Ο κοινός άνθρωπος, εγώ, δεν τον συγχωρώ.!!! 


Από το θαυμάσιο blog της Λυγερής, όπου επιβάλλεται μια επίσκεψη για τα σχόλια που συνοδεύουν το θέμα.
Daily Mail

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki