Wednesday 9 April 2014

Το υπουργείο Υγείας δίνει στον μικρό Πάνο
τη χαριστική βολή για την ζωή του.

Άσχημα είναι τα νέα για τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία του μικρού Πάνου Γεωργοτά από την Κέρκυρα, ο οποίος εδώ και 20 μήνες δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
 Ο μικρός Πάνος, ο οποίος είναι μόλις 4,5 ετών παλεύει με ξεχωριστό θάρρος με το νευροβλάστωμα, μια σπάνια και άκρως επιθετική μορφή καρκίνου.
Με την βοήθεια των απλών ανθρώπων, οι γονείς του κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να μεταφερθεί το παιδί στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης, όμως εκεί οι γιατροί δεν ήταν και τόσο αισιόδοξοι.
Όπως έγραψε ο πατέρας του μικρούλη στην σελίδα του στο Facebook, η κατάσταση του παιδιού του ήταν χειρότερη από ότι πίστευαν στην Αθήνα και σαν να μην έφτανε αυτό το υπουργείο τους ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να καλύψει την θεραπεία του μικρού γιατί είναι πειραματική.

Σε ένα πολύ φορτισμένο κείμενο ο πατέρας του μικρού λέει ότι με την απόφαση αυτή το υπουργείο δίνει τη χαριστική βολή στο παιδί του και ευχαριστεί όλους όσοι έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν.

Στο κείμενό του ο κ. Γεωργοτάς γράφει:
«Με λύπη θέλουμε να σας ανακοινώσουμε ότι το υπουργείο Υγείας μετά από δυο μήνες υποσχέσεων και κοροϊδίας, ότι θα καλύψει μέρος τον χρημάτων της νοσηλείας του Παναγιώτη στη Νέα Υόρκη, λάβαμε αρνητική απάντηση διότι η θεραπεία αυτή είναι πειραματική.Δίνοντας εμείς στοιχεία ότι η θεραπεία αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να έχει κάποια αποτελέσματα έστω και αν είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο για τη ζωή του Παναγιώτη (0% πιθανότητες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά 70% στην Αμερική) η απάντηση ήταν πάλι αρνητική.
Δυστυχώς τα πράγματα για τον Παναγιώτη δεν είναι όπως τα θέλαμε (στην Αθήνα δεν μπόρεσαν ούτε να καταστείλουν τη νόσο αλλά το αντίθετο) όταν ήρθαμε στη Νέα Υόρκη διαπιστώσαμε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι μεγαλύτερο και ότι ο Παναγιώτης πρέπει να κάνει θεραπείες ξεχωριστά από αυτές για τις οποίες ήρθαμε ανεβάζοντας κατά πολύ το κόστος (125.000 δολάρια μέχρι τώρα επιπλέον από τα 265.000 δολάρια που ήταν στην αρχή).
Θέλω με αυτό να πω ότι το υπουργείο Υγείας δίνει στον Παναγιώτη τη χαριστική βολή για την ζωή του.
Ο Παναγιώτης όμως δίνει τη μεγαλύτερη μάχη με συμπαραστάτες όλους εσάς και το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δεν βγαίνει από τα χείλη αλλά μέσα από την ΚΑΡΔΙΑ μας.
Όσο για τους παραπάνω του υπουργείου, τους αφήνω στην κρίση σας.
Τελικά ποια πατρίδα και ποια Ελλάδα θέλουμε για τα παιδιά μας...
Ευχαριστώ»
 

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki