Tuesday 26 August 2014

Πόσα μικρόβια «κρύβει»
το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου;
Children's car seats are dirtier than TOILETS:

Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων έχουν δύο φορές περισσότερα μικρόβια σε σχέση με την τουαλέτα του σπιτιού μας, όπως αποκάλυψε νέα μελέτη.


Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ συνέλεξαν δείγματα από παιδικά καθίσματα ασφαλείας και ανακάλυψαν ότι κατά μέσο όρο 100 δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια και μύκητες παραμονεύουν σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό.
Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται και βακτήρια που συνεπάγονται δυσάρεστες ασθένειες, όπως λοιμώξεις που οφείλονται στο επικίνδυνο E.coli και σαλμονέλα.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από γνωστή εταιρεία ελαστικών, η οποία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ πραγματοποίησε απολυμάνσεις στα αυτοκίνητα 20 οικογενειών και τις οικίες τους, προκειμένου να συγκρίνουν τα ευρήματά τους. Τελικά, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα αυτοκίνητα περιείχαν περισσότερα δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια από οποιοδήποτε άλλο σημείο μέσα στο σπίτι.
Τέλος, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 60% των οδηγών είναι εντελώς απληροφόρητοι για τους κινδύνους στους οποίους θέτει την υγεία των επιβατών ένα βρώμικο αυτοκίνητο.

infokids

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki