Wednesday 15 October 2014

Έτσι θα κάνουμε το σπίτι μας... Σπιτικό!!

Είτε περνάτε λίγες ώρες στο σπίτι σας, είτε όλη τη μέρα σας, είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε άνετα και να χαίρεστε όταν βρίσκεστε εκεί. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι τελικά εκεί θα περάσετε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας.


Πέρα από τις προφανείς αλλαγές που μπορείτε να κάνετε, όπως το να μετακομίσετε κάπου κοντά στη φύση, υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές που μπορείτε να εφαρμόσετε, ειδικά για όσους μένουν στις μεγαλουπόλεις, οι οποίες θα βελτιώσουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, την ψυχολογία σας και άρα την ποιότητα ζωής σας. Αξίζει να επενδύσετε κάποια χρήματα για το σπίτι σας.
Μην ξεχνάτε εξάλλου, ότι ένα σπίτι που σας κάνει να αισθάνεστε ότι “δεν σας χωράει ο τόπος”, θα σας υποχρεώσει να ζείτε διαρκώς έξω από αυτό και να ξοδεύετε τελικά τα ίδια ή περισσότερα χρήματα.

Ησυχία…
Ποτέ… μα ποτέ… μην αφήνετε την τηλεόραση να παίζει άσκοπα στο σπίτι σας. Κατά προτίμηση, κλείστε τη δια παντός.
Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ανοίξτε την μόνο όταν είναι εντελώς απαραίτητο. Όχι, η τηλεόραση δεν είναι παρέα. Ή αν είναι παρέα, είναι ο χειρότερος φίλος που θα μπορούσατε να έχετε κοντά σας. Αν σας είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμένετε σε ησυχία, ανοίξτε το ραδιόφωνο ή ακόμα καλύτερα βάλτε χαλαρωτική μουσική.

Αν είναι εφικτό βελτιώστε τη μόνωση του σπιτιού σας με διπλά τζάμια, ώστε να εμποδίσετε τις κόρνες και τις εξατμίσεις να ταξιδεύουν στο σπίτι σας. Αν δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε μονωτικά υλικά από οποιοδήποτε χρωματοπωλείο για να βάλετε γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες σας.
Τέλος, μια ακραία αλλά καθόλου παράλογη λύση που μπορείτε να υιοθετήσετε, είναι να φοράτε ωτασπίδες κάποιες ώρες τη μέρα.

Φυσικοί ήχοι
Μπορείτε να προσθέσετε μελωδούς με φυσικούς ήχους στα σημεία που κάνει ρεύμα στο σπίτι σας. Η επίδρασή τους, ειδικά αυτών που αποτελούνται από μπαμπού, είναι άκρως χαλαρωτική.
Επίσης μια καλή επιλογή, είναι τα συντριβανάκια τύπου Feng Shui τα οποία μπορείτε να τα βρείτε παντού. Ο ήχος του κυλιόμενου νερού επιδρά βαθιά στο νευρικό σύστημα.

Καθαρή ατμόσφαιρα
...............................
περισσότερα στο πράσινο χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki