Saturday 28 March 2015

Επιστρέφουν στα θρανία για χάρη των παιδιών τους

94.000 ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Στα θρανία κάθονται τα τελευταία χρόνια χιλιάδες γονείς, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους και σχετίζονται μεταξύ άλλων με τον σχολικό εκφοβισμό, το ασφαλές Διαδίκτυο και την πρόληψη των εξαρτήσεων.
Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, καθώς την τελευταία επταετία έχουν επιμορφωθεί περισσότεροι από 94.000 γονείς, οι οποίοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν μία από τις θεματικές ενότητες που «τρέχουν» από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, που είναι ο φορέας υλοποίησης.
Μάλιστα για το επόμενο τρίμηνο, λόγω και του τραγικού γεγονότος με τον χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα, προγραμματίζεται μία έκτακτη δράση για θέματα ενδοσχολικής βίας που θα γίνει σε όλα τα σχολεία, θα απευθύνεται τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και σε γονείς και θα περιλαμβάνει μία 4ωρη εκπαίδευση.
Συνολικά σε όλη τη χώρα λειτουργούν 58 σχολές γονέων στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι δωρεάν και να παρακολουθούν τα προγράμματα από εξειδικευμένους επιστήμονες (ψυχολόγους, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.). Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκούν από 25 έως 50 ώρες, γίνονται μία φορά την εβδομάδα σε απογευματινές ώρες, συνήθως στις αίθουσες σχολικών μονάδων και διαρκούν τρεις ώρες κάθε φορά.
περισσότερα εδώ

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki