Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Έτσι θα λυθεί το προσφυγικό: Τα Κράτη-Έμποροι Όπλων να ανοίξουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες.

Αν ακούσεις τα κανάλια, δεν βγάζεις άκρη. Το καθένα τα δικά του...
Παράνομοι μετανάστες το ένα, λαθρομετανάστες το άλλο, χωρίς νόμιμα χαρτιά... και τι θα τους κάνουμε, πώς θα τους φροντίσει η Ελλάδα της κρίσης, δε χωράνε στον τόπο μας, είναι ανεπιθύμητοι,
είναι βρωμιάρηδες, θα γίνουν εγκληματίες, κουβαλάνε αρρώστιες και άλλα τέτοια πολλά και εξόχως ανθρωπιστικά!
Όσο για τους πολιτικούς αρχηγούς μας; Αυτοί δεν παίζονται, δεν τρώγονται με τίποτα....

Ψυχές κυνηγημένες πνίγονται στη Μεσόγειο, ερείπια ανθρώπινα, άνθρωποι που ζητούν απεγνωσμένα να σώσουν τη ζωή τους....

Κατά την ταπεινή μας άποψη ΜΙΑ είναι η λύση.
Τα κράτη που πουλάνε όπλα, που έχουν κάνει τη γειτονιά μας να φλέγεται απ' άκρη σ' άκρη, τα κράτη που θησαυρίζουν από τις πάσης φύσεως συρράξεις, να δεχτούν την προσφυγιά να την περιθάλψουν, να τη φροντίσουν, εφόσον αποκλείεται να τερματίσουν τους πολέμους, γιατί αυτό αντίκειται στα ματωμένα κέρδη τους (και μη μας πουν ότι δεν έχουν τη δύναμη να τερματίσουν τις αιματοχυσίες!!)

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για το τι σημαίνει προσφυγιά, με παραδείγματα ιστορικά, με αναφορές σε σημερινά γεγονότα, με προσεγγίσεις που αγγίζουν το θυμικό και συγκινούν.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για το ρόλο των Οηέδων, για την αναλγησία των ηγετών και ηγετίσκων, την εθελοτυφλία των δυνατών, την υποκρισία των οργανισμών....

Επιμένουμε στη λύση: Τα Κράτη-έμποροι όπλων να ανοίξουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες.
Όλα τα άλλα είναι για να τρώνε την ώρα τους τα κανάλια και να χαραμίζουμε τη δικιά μας ώρα ακούγοντας τα, επιεικώς, ενοχλητικά ψέματά τους.

χαμομηλάκι