Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Υπερηχογραφήματα κατά την εγκυμοσύνη:
Όσα σκέφτονται όλες οι μέλλουσες μανούλες

Το πρώτο υπερηχογράφημα συνήθως γίνεται μεταξύ της 6ης και 10ης εβδομάδας για να επιβεβαιωθεί η κύηση.

Σε αυτό το πρώτο ραντεβού ο γιατρός σας θα σας πει την ηλικία του μωρού σας, θα ελέγξει αν υπάρχουν περισσότερα από ένα μωρά, θα ακούσει τον χτύπο της καρδούλας του μωρού σας και θα σας πει αν οι ωοθήκες σας είναι υγιείς.
Μπορεί λοιπόν να πρόκειται για ένα «αρχικό έλεγχο» και μην κρατάει περισσότερο από 10 λεπτά, δεν υπάρχει όμως γυναίκα που να μην συγκινείται όταν αντικρίζει τις πρώτες εικόνες του μωρού στην οθόνη.
Πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία και αφού τελειώσει, σίγουρα θα θέλετε μια εκτύπωση να πάρετε μαζί σας (ίσως και cd με όλο το υπερηχογράφημα)!

Εδώ είναι μερικές από τις πιο ειλικρινείς σκέψεις που μπορεί να έχετε μέσα στο μυαλό σας όταν βλέπετε το μωρό σας σε ένα υπερηχογράφημα.
"Μμμ ... Μα πού είναι;"
Αυτή η πρώτη φωτογραφία είναι σαν να προσπαθεί κανείς να αποκρυπτογραφήσει ένα γκριζόμαυρο χαρτί . Ίσως αν βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει… δείτε ένα μωρό!
 
"Περιμένετε, νομίζω ότι βλέπω ένα φασόλι"
Ίσως να είστε σε θέση να ξεχωρίσετε ένα μικρό φασολάκι! Αν κάνετε τον υπέρηχο γύρω στις 5 - 6 βδομάδες κύησης, τότε το μήκος του μωρού σας είναι μόλις μερικά χιλιοστά και το μέγεθός του περίπου σαν ένα φασόλι.

«Τι είναι αυτό το τρομακτικό κρανίο;»
Στις 12 εβδομάδες κύησης, το κεφαλάκι του εμβρύου έχει πλέον σχηματιστεί απλά από ορισμένες γωνίες είναι κάπως…τρομακτικό!  Έχουν επίσης ολοκληρωθεί και όλα τα όργανα του σώματος του. Τα νυχάκια των χεριών και των ποδιών είναι ακόμα πολύ μαλακά, ενώ μπορεί να παρατηρήσετε τα ούλα αφού έχουν ήδη εμφανιστεί οι πρώτες προεξοχές που θα σχηματίσουν αργότερα τα δοντάκια του.
 
«Το προσωπάκι του μοιάζει με ποντικάκι!»
Καθώς το μωράκι σας μεγαλώνει, το πρόσωπό του θα αρχίσει να αποκτά μοναδικό περίγραμμα. Μπορεί να είναι ακόμα πάρα πολύ μικρό, τα χαρακτηριστικά του όμως θα σας θυμίζουν κάποιο καρτούν!
 
«Που στο καλό είναι οι ώμοι του;»
Κεφαλάκι; Τσεκ. Θώρακας; Τσεκ. Ποδαράκια; Τσεκ. Ώμοι; Πουθενά στον ορίζοντα! Αρκετές είναι οι μανούλες που δυσκολεύονται να εντοπίσουν τους ώμους. Σε αυτή την φάση απλά εμπιστευτείτε τον γιατρό σας!
 
«Περιμένετε, τι είναι αυτά τα βατραχοπέδιλα;»
Μερικές φορές, τα άκρα δεν φαίνεται πώς ανήκουν σε ανθρώπινο σώμα αλλά κάνουν περισσότερο για άκρα μιας χελωνίτσας ή ενός πιγκουίνου. Προσπαθήστε να μην εκνευριστείτε!
«Μήπως σε αυτή την θέση πιάνεται ο λαιμός του;»
Κάποια στιγμή θα έχετε την εντύπωση ότι το μωρό σας δεν βολεύεται στην κοιλίτσα σας. Αισθάνεστε πώς έχει την ανάγκη να τεντωθεί! Ωχ!
 
«Εξωγήινος»
Κοιτάζοντας ένα υπερηχογράφημα 3-D περίπου στις 28 εβδομάδες κύησης μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι παρακολουθείτε μια ταινία τρόμου παρά ένα υπερηχογράφημα του μωρού σας. Κι όμως! Είναι ένας υπέρηχος και αυτό που βλέπετε είναι το μωράκι σας! 

«Αυτό είναι στο σώμα μου;»
Μόλις μπείτε στο τρίτο τρίμηνο, θα διαπιστώσετε ότι το μωράκι σας θα αρχίσει να μοιάζει με πραγματικό μωρό! Τέλος! Τεράστια ανακούφιση! 
«Δεν μπορώ να περιμένω άλλο! Θέλω να γνωρίσω το μωρό μου!»
Στον τελευταίο σας υπέρηχο πριν από τη γέννηση, μπορείτε να θελήσετε να χαϊδέψετε και να τσιμπήσετε αυτά τα μαλακά και παχουλά μαγουλάκια που βλέπετε από την οθόνη! Το μωρό μπορεί επίσης να κάνει και μερικές αστείες γκριμάτσες!
Κάντε λίγη υπομονή και θα το κρατήσετε σε λίγες μέρες στην αγκαλιά σας!