Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Μήπως η πρώτη λέξη του μωρού σας είναι «tablet»; -Almost 10% of babies say TABLET as their first word

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας από πολύ μικρή ηλικία. σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση. Πολλά μωρά ξεκινούν την ομιλία τους με την λέξη tablet!


Mια εταιρία δικτύου στην Ινδία ετοίμασε αστείο animation για να διαφημίσει το γρήγορο δίκτυό της στο οποίο βλέπουμε ένα μωρό το οποίο μετά τη γέννα του, το πρώτο που κάνει είναι να αρπάξει το tablet της μητέρας του.
Το εξαιρετικά καυστικό βίντεο θέτει το ερώτημα από ποια στιγμή της ζωής μας ξεκινάει η εξάρτηση από την τεχνολογία. Καταπώς φαίνεται από επιστημονική έρευνα που έγινε στη Βρετανία, ξεκινάει από τη στιγμή που γεννιόμαστε!

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας  από πολύ μικρή ηλικία. Σύμφωνα με βρετανική δημοσκόπηση της εταιρείας Τech21, στην οποία συμμετείχαν γονείς, περισσότεροι από ένας στους οκτώ υποστήριξε ότι η πρώτη λέξη που είπε το παιδί τους δεν ήταν ούτε «μαμά», ούτε «μπαμπά», αλλά «tablet».
Το 12% των γονέων, εξάλλου, παραδέχτηκαν ότι αφήνουν τα νήπια, ηλικίας κάτω των 2 ετών, να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια στα τάμπλετ τους, ενώ οι οκτώ στους δέκα γονείς είπαν ότι το παιδί τους το χάλασε τουλάχιστον μία φορά - συνήθως λόγω πτώσης ή εμέτου πάνω του.
Ο πιο επικίνδυνος χώρος για καταστροφή των ψηφιακών συσκευών είπαν ότι είναι το αυτοκίνητο, κατά την έξοδο από το οποίο συμβαίνει το 45% των πτώσεων.
Και οι ίδιοι οι γονείς πάντως είναι επιρρεπείς στα ατυχήματα, καθώς ο ένας τους τέσσερις παραδέχτηκε πως έχει σπάσει τουλάχιστον μία φορά την οθόνη του tablet.

Η τεχνολογία γίνεται παιχνίδι
Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη στις αρχές Ιουλίου 2014 σε 3.614 ενήλικες Βρετανούς, έδειξε ακόμα πως τέσσερις στους 10 γονείς αφήνουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας να παίζουν τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ το 7% τα αφήνουν τα παίζουν επί τρεις και τέσσερις ώρες την ημέρα.
Επίσης πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2000 Βρετανούς ενήλικες κατέδειξε ότι οι γονείς ξοδεύουν 2.25 δισεκατομμύρια στερλίνες το χρόνο σε τεχνολογικά gadgets, για τα παιδιά τους. Οι έφηβοι και τα παιδιά ηλικίας κάτω από 5 ετών, είναι αυτά που «κακομαθαίνουν» περισσότερο οι γονείς με τις αγορές.
Οι έφηβοι ηλικίας 15 έως 17 είναι πολύ ενημερωμένοι για τα νέα gadget και κατέχουν κατά μέσο όρο 7 ηλεκτρονικές συσκευές όπως tablet, laptop και smartphone.

thetoc