Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

2015: 14χρονος βρήκε γεμάτο πορτοφόλι και το παρέδωσε

Σύρος: 14χρονος βρήκε γεμάτο πορτοφόλι και το παρέδωσε
Σύρος
Η ανταμοιβή του ήταν... μια μέρα στον υπολογιστή, καθώς το παιδί είναι μέλος της Στέγης Ανηλίκων του νησιού

Οι στιγμές που ζούμε είναι δύσκολες για όλους... Λίγο τα capital controls, λίγο οι τραπεζικοί λογαριασμοί που - αν δεν είναι ήδη άδειοι - αδειάζουν σιγά σιγά... όμως η ανθρωπιά παραμένει! Τί θα κάνατε εσείς, αν βρίσκατε ένα πορτοφόλι και μάλιστα, γεμάτο;

Πάντως ένας 14χρονος, στον οποίο πράγματι έτυχε αυτό, δεν έκανε καν δεύτερες σκέψεις! Πήρε το πορτοφόλι, που βρήκε κάτω στην συναυλία της Πέγκυ Ζήνα και του Κώστα Χατζή στη Σύρο, και αφού διαπίστωσε σε ποιον άνηκε, άφησε για λίγο την συναυλία και προσπάθησε να τον βρει και να του το παραδώσει.

Η παιδική αθωότητα που δεν... καταλαβαίνει από κρίση, έρχεται για να επιβεβαιώσει ότι ακόμη και στα δύσκολα υπάρχει ελπίδα! Μάλιστα όταν πρόκειται για παιδιά της στέγης Ανηλίκων Σύρου που αρκετές φορές τους κολλούν την ταμπέλα του ''παρεξηγημένου''. Παιδιά που για διάφορους λόγους δεν έχουν μεγαλώσει και στις κατάλληλες συνθήκες. Και όμως για άλλη μια φορά ο μικρός έδειξε τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει και εκείνος αλλά και σπουδαία δουλειά που γίνεται μέσω της στέγης ανηλίκων και εφήβων Σύρου.

Να σημειωθεί ότι εντός του πορτοφολιού, υπήρχε και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό καθώς και ταυτότητα με κάρτες τραπέζης.

Τέτοιου είδους πράξεις είναι αξιέπαινες στους δύσκολους καιρούς που περνά ο ελληνικός λαός κυρίως όταν προέρχονται από παιδιά που το δείχνουν έμπρακτα.

Μάλιστα, η Στέγη ανηλίκων και εφήβων αναγνωρίζοντας την πράξη ακεραιότητας και εντιμότητας του μικρού παιδιού και γνωρίζοντας την αγάπη του για τους υπολογιστές, τον επιβράβευσαν (εκτός απο τα μπράβο και τα συγχαρητήρια που δέχτηκε) με μια ολόκληρη μέρα, να ψυχαγωγηθεί αποκλειστικά μόνος του στον υπολογιστή.

Πηγή: cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου