Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Σοβαρός κίνδυνος για τα μικρά παιδιά οι ταμπλέτες για πλυντήρια, επειδή μοιάζουν με καραμέλες

Καθώς όλο και περισσότερες κατασκευές νέας τεχνολογίας και καινοτόμα αντικείμενα περιλαμβάνονται στην καθημερινή μας ζωή, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με όλο και περισσότερα πιθανά προβλήματα.
Children eating ‘sweet-like’ washing tablets: More than one child a day receives emergency treatment for swallowing the liquid

 Όταν βγήκαν για πρώτη φορά στην αγορά οι ταμπλέτες απορρυπαντικών που περιέχουν υγρό και είναι σε πλαστική, υδατοδιαλυτή συσκευασία, είχαν θεωρηθεί ως μια προσιτή και άνετη λύση. Τα ρίχνουμε απευθείας στο πλυντήριο μαζί με τα βρώμικα ρούχα και αυτά κάνουν τη δουλειά τους.
Μπορούν ακόμη να περιέχουν και μαλακτικό ρούχων, που απελευθερώνεται σταδιακά προς το τέλος του κύκλου πλύσης.

Αυτές οι ταμπλέτες είναι έντονα πολύχρωμες, επειδή ο στόχος τους είναι να αποπνέουν στην όψη τους την καθαριότητα και την διασκέδαση, αφού αυτά προωθούν οι διαφημιστές.
 
Και ενώ αυτά τα μικρά αξιολάτρευτα πραγματάκια θα μπορούσαν να είναι ακόμα και... διακοσμητικά μέσα στο σπίτι, στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά, ακριβώς επειδή μοιάζουν με καραμέλες.
 
Επειδή μοιάζουν με ζαχαρούχα φαγώσιμα, τα παιδιά τα πάρουν και να προσπαθήσουν να τα ανοίξουν ακριβώς όπως κάνουν με μια πραγματική καραμέλα. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι τα βάζουν στο στόμα τους και αρχίζουν το δάγκωμα και το τράβηγμα. Το εξωτερικό στρώμα της ταμπλέτας απορρυπαντικού είναι αρκετά ευαίσθητο και εύκολο να σχιστεί, έτσι, τα παιδιά συνήθως καταλήγουν να καταπίνουν αρκετά μεγάλη ποσότητα του απορρυπαντικού.
Αυτό θα μπορούσε να αποδειχτεί ακόμα και απειλητικό για τη ζωή ενός παιδιού, δεδομένου ότι οι ταμπλέτες αυτές περιέχουν πολύ συμπυκνωμένες ουσίες. Αυτό καθιστά τέτοια περιστατικά ακόμα πιο επικίνδυνη από την κατάποση απλού υγρού απορρυπαντικού, ή ακόμα και του κλασικού απορρυπαντικού σε σκόνη.

Η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη σε πολύ λίγα λεπτά, αν οι γονείς δεν ενεργήσουν άμεσα.
Θα πρέπει να καλέσουν ένα ασθενοφόρο, μόλις δουν οποιαδήποτε σημάδια κατάποσης από το παιδί. Ακόμα κι αν δεν είναι σίγουροι για το τι ακριβώς συνέβη, δεν θα πρέπει να διστάσουν να καλέσουν ένα ασθενοφόρο, προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για ασφάλεια.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου