Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Μπάτμαν που επισκεπτόταν άρρωστα παιδιά

Άνδρας ο οποίος επισκεπτόταν συχνά στα νοσοκομεία άρρωστα παιδιά φορώντας τη στολή του Μπάτμαν σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ όπου είχε σταματήσει, καθώς το «Μπατμομπίλ» του είχε πάθει βλάβη.

Batman' who visited children in hospitals killed in wreck
Την ώρα που εξέταζε την κατάσταση της μηχανής της Λαμποργκίνι του - ενός αντιγράφου του οχήματος του γνωστού ήρωα των κόμικ - προκειμένου να διαπιστώσει το είδος της βλάβης, ο Λένι Ρόμπινσον παρασύρθηκε από άλλο αυτοκίνητο. Το δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή στην άκρη ενός δρόμου στην πολιτεία του Μέριλαντ, όπου και διέμενε.
Ο άνδρας ηλικίας 51 ετών σκοτώθηκε ακαριαία, σύμφωνα με τη Washington Post.
«Ήταν ο αδελφός μου, ο συνεργάτης μου, ο καλύτερός μου φίλος», δήλωσε ο αδελφός του στην αμερικανική εφημερίδα.
«Σημάδεψε τις ζωές πολλών ανθρώπων και έκανε πολλά παιδιά να χαμογελούν. Μόνο αυτό ήθελε να κάνει», προσέθεσε ο ίδιος.
Πατέρας τριών παιδιών, ο Ρόμπινσον έγινε ευρέως γνωστός χάρη σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε το 2012, το οποίο έκανε θραύση στο Διαδίκτυο και στο οποίο καταγραφόταν η σύλληψή του από την αστυνομία.
Η σύλληψη - εξαιτίας του γεγονότος ότι το «Μπατμομπίλ» του δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας - είχε αρχίσει για τους αστυνομικούς ως «η ιστορία ενός πλουσιόπαιδου που έκανε τον έξυπνο με τη Λαμποργκίνι του», περιέγραφε εκείνη την εποχή ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο, έως τη στιγμή που έμαθαν ότι οι πινακίδες βρίσκονταν εντός του οχήματος και ότι ο υπερήρωας επρόκειτο να επισκεφθεί νοσοκομείο.
Πρώην επιχειρηματίας, πούλησε την επιχείρησή παροχής υπηρεσιών καθαριότητας το 2007. Μεταμφιεσμένος σε Μπάτμαν επισκεπτόταν άρρωστα παιδιά σε νοσοκομεία της Βαλτιμόρης (Μέριλαντ) ή σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, για να τους μοιράσει δώρα και να τα παρηγορήσει.
Ο Μπάτμαν μπήκε στην ζωή του Ρόμπινσον χάρη στο γιο του, «που είχε μανία με τον Μπάτμαν. Η εμμονή του έγινε και δική μου», έλεγε ο ίδιος.
«Ο Μπάτμαν είναι ο μοναδικός υπερήρωας που δεν έχει υπερφυσικές δυνάμεις», εξηγούσε μάλιστα όταν τον ρωτούσαν γιατί τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ αυτόν τον χαρακτήρα.

naftemporiki