Thursday 20 August 2015

Προλάβετε την ουρολοίμωξη στο παιδί με απλούς τρόπους

Είναι γνωστό πως τα συμπτώματα του παιδιού με ουρολοίμωξη έχουν άμεση σχέση με την ηλικία του παιδιού.

Η ουρολοίμωξη μπορεί να εκδηλωθεί στα βρέφη με εμετούς, διάρροιες ή ακόμα και με πυρετό. Πολλές φορές, ο πυρετός αποτελεί το μόνο σύμπτωμα σε παιδί με ουρολοίμωξη, ο οποίος διαρκεί αρκετές μέρες.

Το νεογέννητο με ουρολοίμωξη μπορεί να έχει σαν μόνο σύμπτωμα τη άρνηση λήψης γάλακτος ή ίκτερο που οι τιμές του να είναι υψηλές και να διαρκεί αρκετές μέρες.

Στα μεγαλύτερα παιδιά εκδηλώνεται με συχνουρία. Αυτό σημαίνει πως το παιδί πηγαίνει συνεχώς στο αποχωρητήριο και αφήνει ελάχιστα ούρα κάθε φορά. Άλλο σύμπτωμα της ουρολοίμωξης είναι η δυσουρία δηλαδή ο πόνος την ώρα που ουρεί.

Επίσης αρκετές φορές, θα διαπιστώσετε ότι τα ούρα ενός παιδιού με ουρολοίμωξη μυρίζουν πραγματικά άσχημα. Ο πυρετός δεν είναι απαραίτητο σύμπτωμα στην ουρολοίμωξη. Η παρουσία του όμως δείχνει ότι η ουρολοίμωξη είναι πιο σοβαρή. Αν το παιδί σας ξαφνικά άρχισε να κάνει τα τσίσα του πάνω του, τότε πρέπει να σκεφτείτε την πιθανότητα της ουρολοίμωξης.
Η ουρολοίμωξη αντιμετωπίζεται τις περισσότερες φορές με φαρμακευτική αγωγή αλλά σε περίπτωση που είναι μικρότερο των τριών μηνών θα πρέπει να νοσηλευτεί.

Προλάβετε την ουρολοίμωξη με απλούς τρόπους.
Πιο συγκεκριμένα,

-αλλάζετε τακτικά την πάνα του μωρού για να αποφεύγεται η διασπορά των μικροβίων από τα κόπρανα στην ουρήθρα.
-προτιμάτε τα βαμβακερά εσώρουχα γιατί ευνοούν λιγότερο την ανάπτυξη των μικροβίων, σε σχέση με τα συνθετικά, οπότε μειώνετε το κίνδυνο ουρολοίμωξης.
-ενθαρρύνετε το παιδί σας να ουρεί αρκετά συχνά και να μην κρατάει τα τσίσα του γιατί μπορεί να βαριέται η να μην θέλει να πάει σε ξένη τουαλέτα.
-στα κορίτσια, η καλή τεχνική σκουπίσματος της περιγεννητικής περιοχής (από μπροστά προς τα πίσω) μειώνει τον κίνδυνο μεταφοράς μικροβίων από τον πρωκτό στην ουρήθρα.


govastileto.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki