Saturday 3 October 2015

Παιδικό δωμάτιο: Οι πιο συχνές εστίες μικροβίων

Ο χώρος του παιδιού πρέπει να είναι καθαρός και ασφαλής από όλες τις απόψεις και όσο και αν φροντίζεις με τον καλύτερο τρόπο για αυτό, υπάρχουν σημεία που τα μικρόβια είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Όπως σε κάθε χώρο μέσα στο σπίτι, υπάρχουν «δύσκολα» σημεία που το μάτι και η σκούπα δεν φτάνουν, με αποτέλεσμα να προκύπτουν εστίες μικροβίων που χαλάνε την προσπάθεια σου για απόλυτη καθαριότητα. 
Ειδικά για ένα παιδί, που τρυπώνει και ανακαλύπτει τις πιο απίστευτες γωνίες μέσα στο σπίτι, είναι απαραίτητο να βρεις αυτά τα σημεία και να κάνεις ό,τι μπορείς για να εξοντώσεις και το τελευταίο μικρόβιο! 
Πρώτο και πολύ βασικό σημείο είναι το κρεβατάκι του. 
Σίγουρα κάνεις τα πάντα για να το κρατήσεις πεντακάθαρο, όμως είναι το σημείο όπου μαζεύονται τα περισσότερα ακάρεα και δε λένε να φύγουν από το στρωματάκι του. Είναι απαραίτητο να το πλένεις πολύ τακτικά, καθώς και τα μαξιλάρια και τα χαλάκια που υπάρχουν στο χώρο. Το πλύσιμο πρέπει να γίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να εξοντώνονται όλα τα μικρόβια.

Πέρα από αυτό, «επικίνδυνη» ζώνη είναι και η μοκέτα. 
Όσο και να την καθαρίζεις, χρειάζεται ειδικό βιολογικό καθαρισμό κάθε τόσο που γίνεται από ταπητοκαθαριστήρια. Μην το αμελήσεις, αφού το παιδί κυλιέται και παίζει συνέχεια πάνω στη μοκέτα. 

Επίσης, πολλά μικρόβια κρύβουν και τα παιχνίδια του μωρού, που έχουν υποστεί άπειρες δοκιμασίες, έχουν πέσει κάτω, έχουν αποθηκευτεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα και έπειτα μπορεί να βρεθούν στο στόμα του παιδιού. Φρόντισε να τα περνάς με κάποιο μωρομάντηλο ή μερικά να τα βάζεις μαζί με τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων.

Επιπρόσθετα, οι πρίζες και οι διακόπτες (που έχεις καλύψει με ειδικό προστατευτικό) είναι και αυτά εστίες μικροβίων αφού σπάνια καθαρίζονται σωστά. Σε περίπτωση, λοιπόν, που βρίσκονται σε χαμηλό ύψος μπορεί να γεμίσουν τα χεράκια του μικρού με ανεπιθύμητα μικρόβια. 

Τέλος, κρυφά σημεία που είναι δύσκολα, όπως στις γωνίες πίσω από τις κουρτίνες, κάτω από τα έπιπλα και σε χερούλια γίνεται συνήθως πάρτι μικροβίων στο οποίο δε θέλεις να παρευρεθεί και το μικρό σου!

από την Μαριάννα Σπυράκου
dear mom

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki