Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας!
Youngest Child In The Family

Τα μικρότερα παιδιά μιας οικογένειας είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία. Το μικρότερο παιδί δεν ξέρει πως είναι να είσαι μοναχοπαίδι, δεν το έχει ζήσει ούτε για μερικούς μήνες. 

Έχει μάθει να μοιράζεται τον χώρο του με άλλους και να μην έρχεται πάντοτε πρώτο. Είναι δημιουργικά παιδιά και, συχνά, επαναστάτες, αφού έχουν συνηθίσει να είναι ανεξάρτητα και να βασίζονται στην σπιρτάδα τους για να παίρνουν αυτό που θέλουν.

Νιώθετε ότι έχετε πολλά κοινά; Διαβάστε τα παρακάτω 16 πράγματα με τα οποία θα συμφωνήσουν όλα τα μικρότερα αδέρφια.


1. Γνωρίζετε πώς να περνάτε και μόνοι σας καλά

Ο κόσμος δεν γυρίζει πάντοτε γύρω από εσάς. Έχετε μεγαλύτερα αδέρφια που έχουν να πάνε σε πάρτι, πρέπει να διαβάσουν ή έχουν καλέσει τους δικούς τους φίλους στο σπίτι. Κατά συνέπεια, γνωρίζετε πως να πιάσετε το τηλεκοντρόλ ή ένα βιβλίο για να απασχοληθείτε. Συχνά, τα μικρότερα αδέρφια είναι πιο δημιουργικά.

2. Έχετε συνηθίσει να περιμένετε τη σειρά σας
Συνήθως δεν είστε οι πρώτοι που θα διαλέξετε κάτι, οπότε είστε συνηθισμένοι στο να περιμένετε.

3. Συχνά σας λένε ότι είστε ώριμοι ή ότι φαίνεστε μεγαλύτεροι από την ηλικία σας

Σας το λένε συνέχεια, οπότε πάρτε το ως κοπλιμέντο.

4. Σας παίρνει εύκολα ο ύπνος με τα φώτα ανοιχτό μπροστά από την τηλεόραση

Έχετε γύρω σας ανθρώπους και θόρυβο από τότε που γεννηθήκατε, οπότε το να σας πάρει ο ύπνος μπροστά από την τηλεόραση με όλα τα φώτα ανοιχτά δεν είναι πρόβλημα.

5. Αρχίσατε να βλέπετε ταινίες «για μεγάλους» σε μικρή ηλικία

Επίσης, θα έχετε μάθει να βρίζετε, να ακούτε μουσική που δεν ταιριάζει στην ηλικία σας και να γνωρίζετε πολλά περισσότερα από τα παιδιά της ηλικίας σας.

6. Πολλούς από τους κοντινούς σας φίλους δεν είναι οι μικρότεροι στη δική τους οικογένεια

Τις περισσότερες φορές τα μικρότερα παιδιά δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά με τα υπόλοιπα μικρότερα αδέρφια, αλλά με μεγαλύτερα παιδιά.

7. Μαθαίνετε με το να παρατηρείτε τις αποτυχίες/επιτυχίες των γύρω σας

Σίγουρα, μπορεί να ακούτε τις συμβουλές που σας δίνουν οι γονείς σας, αλλά ως μικρότεροι μαθαίνετε κυρίως, παρατηρώντας τους γύρω σας.

8. Ξέρετε πως να «γυρίσετε» οποιοδήποτε θέμα

Μπορεί να σας έχουν πει ότι μπορείτε να «γυρίσετε» οτιδήποτε προκειμένου να σας συμφέρει. Μερικοί λένε ότι είστε χειριστικοί, αλλά εσείς ξέρετε ότι έχετε κερδίσει αυτό το δικαίωμα.

9. Τα περισσότερα ρούχα σας είναι τα παλιά των αδερφών σας

Γιατί να σας αγοράσουν καινούριο μπουφάν, όταν το παλιό του αδερφού σας είναι σε άψογη κατάσταση; Κάπως έτσι, πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι να καταφέρετε να βάλετε δικό σας ρούχο.

10. Δεν έχετε πρόβλημα στο παιχνίδι

Τα μικρότερα παιδιά απολαμβάνουν την παρέα των άλλων. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο.

11. Αλλά όταν τσακώνεστε, ξέρετε τι να πείτε για να πονέσετε τον άλλον

Επειδή ήσασταν οι μικρότεροι σε ηλικία και πιο αδύναμοι σωματικά και δεν μπορούσατε να αναμετρηθείτε με τα μεγαλύτερα αδέρφια σας, δεν σας έμενε άλλη λύση από το να αναπτύξετε την ικανότητα του καυστικού λόγου.

12. Έχετε χιούμορ

Ελπίζουμε ότι θα έχετε εκμεταλλευτεί το καλύτερο δώρο που σας έχουν δώσει τα αδέρφια σας, την αίσθηση του χιούμορ. Μπορεί να σας έχουν κάνει να κλάψετε πολλές φορές, αλλά, σίγουρα, σας έχουν κάνει και να γελάσετε πολύ. Όσο μεγαλώνετε, θα έχετε μάθει να γελάτε, ακόμα και όταν το αστείο έχει επίκεντρο εσάς.

13. Έχετε περισσότερους μέντορες από πολλούς

Μεγαλώνοντας ως το μικρότερο παιδί μιας οικογένειας γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι να συμβουλεύεστε τους γύρω σας, οπότε όσο περνούν τα χρόνια είναι πιθανό να έχετε άτομα μέσα από την οικογένειά σας, αλλά και εκτός που είναι πρόθυμα να σας βοηθήσουν.

14. Έχετε κάποια από τα προνόμια που τα μεγαλύτερα αδέρφια σας έπρεπε να παλέψουν για να αποκτήσουν

Κινητό τηλέφωνο, πότε μπορείτε να γυρίσετε από την βραδινή σας έξοδο ή την πρώτη φορά που πήγατε μόνοι σας διακοπές. Τα μεγαλύτερα αδέρφια σας έχουν ήδη στρώσει το μονοπάτι.

15. Είστε χαρούμενοι όταν έχετε την προσοχή των γύρω σας

Δεν θέλετε μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη σε εσάς, μερικές στιγμές αρκούν για να σας κάνουν να νιώσετε ξεχωριστοί.

16. Μπορεί να μην το λέτε, αλλά ξέρετε πολύ καλά ότι είστε αυτοί που λαμβάνετε την περισσότερη αγάπη.

Δεν υπάρχει απόδειξη γι' αυτό, αλλά είναι αλήθεια!

infokids
Σε συνεργασία με την Huffingtonpost.gr

1 σχόλιο: