Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Το καλύτερο αντιβηχικό για τα παιδιά
Mom Was Right: Honey Can Calm a Cough

Ο βήχας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα στα παιδιά, καθώς συνοδεύει όλες τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Ανάλογα με τη λοίμωξη που έχει το παιδί, ο γιατρός θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία

Children With A Honey Pot
Παράλληλα όμως με αυτή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυτικό προϊόν που έχετε στην κουζίνα σας και σύμφωνα με επιστημονική μελέτη έχει θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του παιδικού βήχα.
Στη μελέτη συμμετείχαν 105 παιδιά από δύο έως 18 ετών. Οι γονείς κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο αναφορικά με τον βήχα και την ποιότητα του ύπνου που είχαν τα παιδιά τους και κατ' επέκταση και τη δική τους ποιότητα ύπνου.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά στα οποία οι γονείς είχαν δώσει μέλι για αντιβηχικό είχαν ανακουφιστεί πολύ καλύτερα από όταν τους είχαν χορηγήσει δεξτρομεθορφάνη. 

Όπως ανέφεραν οι γονείς, δίνοντας μια μικρή ποσότητα μέλι στα παιδιά πριν κοιμηθούν είδαν ότι ανακουφίστηκαν από το νυχτερινό βήχα και δεν δυσκολευτήκαν να κοιμηθούν όπως άλλα βράδια. Παρατήρησαν μάλιστα ότι τα παιδιά τους ανακουφίστηκαν περισσότερο με το μέλι από ότι με το κατασταλτικό φάρμακο που τους έδιναν πριν, τη δεξτρομεθορφάνη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, τα παιδιά που λάμβαναν το μέλι είχαν σημαντική μείωση του βήχα τους, ο οποίος τους προκαλούσε άνω αναπνευστική λοίμωξη και δεν χρειάστηκαν άλλη θεραπεία. 
...............
Όπως λένε, τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν αδιαμφισβήτητα την αποτελεσματικότητα του μελιού σε αυτές τις καταστάσεις, ενώ συμπλήρωσαν ότι είναι και ασφαλές για τα παιδιά. Το μέλι, όπως ανέφεραν είναι ασφαλές για παιδιά άνω των 12 μηνών ενώ, σημείωσαν ότι έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που θεωρούνται ως πιθανές αιτίες της επουλωτικής δράσης του.
Συμπλήρωσαν επίσης, ότι το μέλι καταπραΰνει, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την αντιβηχική του δράση, όπως εξάλλου το εισηγείται και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA, Food and Drug Administration), έχει συστήσει τα φάρμακα κατά του βήχα και του κρυολογήματος που πωλούνται χωρίς ιατρική συνταγή να μη χορηγούνται σε παιδιά κάτω των 6 ετών λόγω απουσίας αποτελεσματικότητας και λόγω πιθανών παρενεργειών τους.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές πριν ακόμα μπουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων. Εμπειρικά χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα, όταν -εκτός από τρόφιμο σαν αυτούσιο υλικό, είχε περίοπτη θέση στην κατασκευή φαρμάκων, αλοιφών, αρωμάτων, ποτών και αφεψημάτων.
.............

περισσότερα εδώ: onmed

σχετικά


Ο βήχας στα παιδιά | To χαμομηλάκι
21 Νοεμ. 2010 ... Ο αιφνίδιος και οξύς βήχας είναι ο βήχας που συνήθως αναγγέλλει κρυολόγημα ή γρίπη και μπορεί να διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Πώς να κόψεις το βήχα του παιδιού χωρίς φάρμακα! | To χαμομηλάκι
14 Δεκ. 2012 ... Όλα αυτά μόνα τους ή σε συνδυασμό μπορούν να ανακουφίσουν το βήχα του παιδιού. Να θυμάστε βέβαια ότι ο βήχας είναι ένα σύμπτωμα μιας ...

Καλύτερο το μέλι από το σιρόπι για τον βήχα | To χαμομηλάκι
7 Δεκ. 2007 ... ΤΟ ΜΕΛΙ αποδεικνύεται περισσότερο αποτελεσματικό για τον παιδικό βήχα από τα φαρμακευτικά σιρόπια, σύμφωνα με νέα έρευνα, καθώς έχει ...

Το μέλι απαλύνει τον νυχτερινό βήχα του παιδιού | To χαμομηλάκι
27 Ιαν. 2013 ... Ο νυχτερινός βήχας που ταλαιπωρεί το παιδάκι σας μπορεί να καταπολεμηθεί δραστικά εάν του δώσετε ένα κουταλάκι μέλι να φάει λίγο πριν ...