Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Γιατί οι ειδικοί το θεωρούν το «Sexting» επικίνδυνο;
(Μα, επειδή είναι!!)

Με τις έρευνες αυτού του είδους έχουμε ένα πρόβλημα.
Ποιος σοβαρός άνθρωπος, χωρίς κανένας «ειδικός» να το πει, θα υποστήριζε ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές είναι δυνατόν να οδηγήσουν στην ευτυχία, να φέρουν γαλήνη στα παιδιά και τους νέους και να βοηθήσουν στην γενική πρόοδό τους;
Τέλος πάντων.... Αποφασίσαμε να αναρτήσουμε τα σχετικά με το Sexting, μήπως και βάλουν μυαλό καί τινες «προοδευτικοί», του styl όλα επιτρέπονται...
το χαμομηλάκι


Oι κρυφοί κίνδυνοι του Sexting είναι ΑΥΤΟΙ

Ο διαδικτυακός εκφοβισμός και το «sexting» (μηνύματα με προκλητικό περιεχόμενο) μπορεί να οδηγήσουν πολλούς νέους ανθρώπους, αργότερα στη ζωή τους, στην κατάθλιψη, σύμφωνα με άρθρο του βρετανικού δικτύου BBC.

Οι ψυχίατροι του Νοσοκομείου Πράιορι στο Ροχάμπτον, υποστηρίζουν ότι είναι πιθανή μια ραγδαία αύξηση στους νέους και τους ενήλικες, οι οποίοι προκαλούν οι ίδιοι τραυματισμούς στον εαυτό τους, εξαιτίας της έκθεσής τους στον διαδικτυακό εκφοβισμό. 

Όπως εξηγούν, μεγάλος αριθμός ανήλικων παιδιών που πέφτουν θύματα εκφοβισμού, φοβούνται να το αναφέρουν, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται συχνά από άγχος και στρες και να οδηγούνται στην κατάθλιψη.
«Sexting» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται όταν έφηβοι ή ενήλικες μοιράζονται φωτογραφίες με προκλητικό περιεχόμενο, κάτι που θεωρείται ως μια μορφή «φλερτ».
Αυτό, όμως, που αρχικά μοιάζει διασκεδαστικό, ίσως μελλοντικά να έχει πολύ σκληρές συνέπειες. «Το sexting φαίνεται ότι έχει εξελιχθεί σε ένα είδους νόσου και δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες συνέπειες», εξηγούν οι ειδικοί.
Βάσει των αποτελεσμάτων ερευνών, οι μελετητές υποστηρίζουν ότι η κατάθλιψη και το άγχος επηρεάζουν πλέον τα παιδιά όσο και τους ενήλικες περισσότερο από ποτέ πριν.
Το φαινόμενο είναι φυσικά πιο έντονα σε παιδιά και εφήβους αφού με στοιχεία του βρετανικού Κέντρου Πληροφόρησης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (HSCIC), το 2014 υπήρξαν 15.668 εισαγωγές σε νοσοκομεία νεαρών κοριτσιών ηλικίας μεταξύ 15 και 19 ετών που είχαν προκαλέσει στον εαυτό τους τραύματα, σε σύγκριση με τα 9.255 παρόμοια περιστατικά 10 χρόνια πριν.