Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Το παιδάκι με τα οχτώ μανταρίνια:
«Αυτά είχαμε μόνο στο σπίτι μας και τα έφερα…»

Η συγκλονιστική κίνηση ενός μικρού παιδιού σε θεατρική παράσταση που αντί για εισιτήριο πρόσφεραν τρόφιμα.
«Αυτά είχαμε μόνο στο σπίτι μας και τα έφερα…», 
ήταν τα λόγια ενός μικρού παιδιού τη στιγμή που παρέδιδε μία τσάντα με οκτώ μανταρίνια στους συντελεστές της Θεατρικής Ομάδας της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, συγκλονίζοντας άπαντες.
Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Η Θεατρική Ομάδα ανεβάζει την παιδική παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου» και αντί εισιτηρίου καλεί τους θεατές να προσφέρουν μία σακούλα τρόφιμα.
Αξία ανεκτίμητη
Η κίνηση του μικρού παιδιού το πρωί της Δευτέρας, κατά την παρουσίαση της παράστασης σε σχολεία, αποδεικνύει το μεγαλείο ψυχής αλλά και το αίσθημα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που έχει αναδειχθεί στην Ελλάδα της κρίσης, προκαλώντας ευχάριστη έκπληξη.
Το μικρό παιδί προσέφερε αυτό που είχε δίνοντας το παράδειγμα και το δρόμο για να μπορέσουμε να βγούμε όσο το δυνατόν λιγότερο αλώβητοι από την κρίση.
Φυσικά την πράξη του αυτή δεν θα μπορούσε να μην αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης Χάρης Κότσιφας, χθες το πρωί κατά την διάρκεια της παράδοσης των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν το τετραήμερο των παραστάσεων.
Η προσφορά του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πραγματικά το φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου ξεχείλισε από σακούλες με τρόφιμα, οι οποίες παραδόθηκαν χθες το πρωί στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Ήλιδας για να διατεθούν στο Κέντρο Ημερήσιας Φύλαξης Ηλικιωμένων και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.
«Η κίνηση που έκανε το παιδάκι με τα μανταρίνια, πραγματικά μας συγκλόνισε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και το παιδί και όλο τον κόσμο για τη φοβερή συμμετοχή του. Είμαστε λοιπόν πολύ χαρούμενοι γιατί η σκέψη μας αποδείχθηκε ωφέλιμη για τον τόπο μας και η αγάπη για την ομάδα μας έγινε αγάπη για την κοινωνία και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε» 

είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κότσιφας.
Τα τρόφιμα παραδόθηκαν στον αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς κ. Γιάννη Ντακούλια, παρουσία και του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.
Δεν χάθηκε η ανθρωπιά
«Ευτυχώς που δεν χάθηκε η ανθρωπιά. Ευτυχώς που οι συνάνθρωποί μας προσέφεραν από το υστέρημά τους, όπως έκανε και το παιδί με τα μανταρίνια. Εύχομαι να βρουν μιμητές όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και στη γύρω περιοχή, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Κότσιφα και τη θεατρική ομάδα, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς και όσους εργάστηκαν γι’ αυτό το σκοπό και δεν έκρυψε την συγκίνησή του.

Από την πλευρά του ο ...
......
περισσότερα εδώ
Περισσότερες ειδήσεις για την Ηλεία στο patrisnews.com