Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών και ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ:
Μη μας οδηγείτε στην ακούσια αναπηρία!

Group Διαβητικών Facebook: Έκκληση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Δεν απαιτούμε κάτι εις βάρος κανενός συμπολίτη μας, ούτε καν του ίδιου του κράτους. Ζητάμε τη βοήθειά όλων σας και διεκδικούμε αυτό που θα έπρεπε απλόχερα να μας δίνεται. 
Μη μας οδηγείτε στην ακούσια αναπηρία!
... να μας δώσει την επιλογή ο ΕΟΠΥΥ να επιλέξουμε τον τρόπο διαχείρισης του σακχάρου μας.
.....................
Όμως εμείς οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 και οι γονείς των παιδιών με διαβήτη τύπου 1 αλλά και όλοι οι διαβητικοί της χώρας, δεν πρόκειται να δεχθούμε την αδικαιολόγητη άρνηση πρόσβασης σε μια καλύτερη τεχνολογία που μας βοηθά!
Καλούμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να είναι αρωγοί με έναν εύκολο τρόπο: να μας δώσουν ένα βήμα να παρουσιάσουμε τι σημαίνει η ζωή με διαβήτη. 
Καλούμε τα μέσα να παρουσιάσουν γονείς με ινσουλινο-εξαρτώμενα παιδιά, θεωρώντας ότι η ορατότητα της καθημερινότητάς μας μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης στο να αντιληφθούν οι κύριοι του ΕΟΠΥΥ ότι με μια απλή κίνηση, με μια απλή υπογραφή και η οποία δεν τους έχει πλέον κόστος, το επαναλαμβάνουμε, θα καλυτερέψει αυτόματα τις ζωές χιλιάδων διαβητικών και θα τους δώσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Δε μας ενδιαφέρουν κομματικές παρατάξεις, δεν είναι μια κίνηση με καμία πολιτική σκοπιμότητα και κυρίως δεν είναι καμία κίνηση που ηγούνται κάποιοι λίγοι άνθρωποι.

Είμαστε όλοι εμείς που καλούμαστε καθημερινά να ρυθμίσουμε «χειροκίνητα» μια ορμόνη που δεν παράγει το σώμα μας.

Κάνουμε τελευταία έκκληση στους κυρίους του ΕΟΠΥΥ να συμπεριλάβουν την καινούρια τεχνολογία στα αναλώσιμα που αποζημιώνονται, γιατί είναι ζήτημα ζωής το ρυθμισμένο σάκχαρο. 
Απευθυνόμαστε και σε όλους εσάς που θα κληθείτε να πληρώσετε παραπάνω φορολογία για όλους εμάς που θα είμαστε ανάπηροι από τις επιπλοκές του διαβήτη μια ώρα αρχύτερα.
Τα κομμένα πόδια, οι αιμοκαθάρσεις και η τύφλωση αλλά και ο κατά δέκα χρόνια μειωμένος χρόνος ζωής είναι διαβεβαιωμένες, αποδεδειγμένες επιπλοκές και τερματισμός της ζωής ενός διαβητικού είτε τύπου 1 είτε τύπου 2.
Αυτή τη στιγμή τα ήδη υπάρχοντα ποσοστά φτάνουν, όπως αναφέραμε το 1.200.000 διαβητικούς. Εάν σε αυτά προσθέσουμε τις εμπεριστατωμένες έρευνες, ότι ακόμα 3 στους 10 ανθρώπους είναι αδιάγνωστοι διαβητικοί, και τα ποσοστά που και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η Αμερικανική Διαβητολογική Ομοσπονδία επιβεβαιώνουν ότι ο διαβήτης λόγω άγχους και διατροφής στο πολύ άμεσο μέλλον παίρνει τη μορφή επιδημίας, αντιλαμβάνεστε ότι πολύ σύντομα δε θα υπάρχει οικογένεια χωρίς διαβητικό μέλος.

Δεν απαιτούμε κάτι εις βάρος κανενός συμπολίτη μας, ούτε καν του ίδιου του κράτους. Ζητάμε τη βοήθειά όλων σας και διεκδικούμε αυτό που θα έπρεπε απλόχερα να μας δίνεται. Μη μας οδηγείτε στην ακούσια αναπηρία!

ολόκληρο το κείμενο της έκκλησης εδώ: glykouli