Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

«Μήνυμα ζωής»: Το τραγούδι των Κωφών-Βαρηκόων παιδιών στη νοηματική γλώσσα

Ο τραγουδοποιός Γιώργος Παράμερος είχε την ιδέα να ερμηνεύσει ένα τραγούδι παρέα με τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Κωφών-Βαρηκόων.
Έτσι δημιουργήθηκε το συγκινητικό «Μήνυμα ζωής», όπως λέγεται το κομμάτι, που ραγίζει καρδιές με τα μηνύματα και την αισθαντικότητά του.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρηκόων της Πάτρας και έγινε τραγούδι στη νοηματική και την ομιλούμενη γλώσσα, χάρη σε μία συνέργεια με το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Η ιδέα, οι στίχοι και η μουσική ανήκουν στον Γιώργο Παράμερο.
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών – Βαρηκόων είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», η οποία ιδρύθηκε από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. το 2010. 

Το τραγούδι έκανε «πρεμιέρα» το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014, στο κάστρο Αντιρρίου, ανοίγοντας τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». 
Η συναυλία αυτή διοργανώθηκε για την ενίσχυση δύο άλλων φορέων – μελών των «Πυλώνων» («ΑΛΚΥΟΝΗ» Ναυπάκτου & «ΙΡΙΣ» Ρίου) και αποτέλεσε την κεντρική εκδήλωση της δεκαετηρίδας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». 
Από τότε το «Μήνυμα ζωής» έγινε επίσημα το τραγούδι των δέκα χρόνων της εθνικής μας Γέφυρας.