Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Παραμύθια και εργαστήρια τεχνών
και φυσικών επιστημών για τα παιδιάΤο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει στις 13 και 14 Μαΐου 2017 βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρά παιδιά. 
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, του θεάτρου, των φυσικών επιστημών και της υφαντικής.
Παραμυθοσάββατα: 
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών
Τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. 
Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017, 12:00. 
Ο Μικρός Βασιλιάς των Λουλουδιών της Pacovska Kveta. Ο Μικρός Βασιλιάς των Λουλουδιών βρίσκεται μόνος στο ανθισμένο βασίλειό του. Του λείπει μια Πριγκίπισσα… Θα βρει, άραγε, την αγαπημένη του. Ένα παραμύθι για την αναζήτηση της ευτυχίας. Ανθισμένο εργαστήρι με δωράκι-κατασκευή για τη γιορτή της μητέρας. 
Διάρκεια: 60 λεπτά. 
Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 
Πληροφορίες και κρατήσεις στο info@ekedisy.gr και στο 210.3250341. 
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. 
Σχεδιασμός και εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου

Παραμυθοσάββατα: 
Βιωματικό Εργαστήρι γνωριμίας με τις Τέχνες για παιδιά 4-8 ετών
Στο εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες» τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να παρατηρήσουν και να επεξεργαστούν διάφορες μορφές τέχνης, όπως είναι η Ζωγραφική, η Γλυπτική, η Αρχιτεκτονική… 
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά ανακαλύπτουν ένα έργο τέχνης και γνωρίζουν τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε. Στη συνέχεια, μεταμορφώνονται σε μικρούς καλλιτέχνες φτιάχνοντας τα δικά τους έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά, και τα παρουσιάζουν ο ένας στον άλλο.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017, 17:00. 
«Τα Ανθρωπάκια», Γιάννης Γαΐτης. Αν καμιά φορά χρησιμοποιήσεις το μετρό, μπορεί να συναντήσεις κάποια παράξενα ανθρωπάκια. Φοράνε κοστούμια ριγέ και καπέλα και φαίνονται κάπως στριμωγμένα. Το πρόσωπό τους μοιάζει κάπως αλλόκοτο. Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου στη θέση τους, δίπλα δίπλα με πολλούς ακόμα ανθρώπους; 
Πώς θα ένιωθες αν φορούσες το καπέλο και τη γραβάτα τους; Θα φτιάξεις το δικό σου μοναδικό ανθρωπάκι, με την ξεχωριστή του ιστορία… 
Διάρκεια: 60 λεπτά. 
Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 
Πληροφορίες και κρατήσεις: info@ekedisy.gr και στο 210.3250341. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. 
Σχεδιασμός και εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου.

Μαγικά Πειράματα. 
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5 έως 8 ετών
Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών», επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. 
Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

Κυριακή 14 Μαΐου 2017, 11:00. 
Η δύναμη της χημείας και η γιορτή της μητέρας. Πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις χημικές ιδιότητες των υλικών για να φτιάξουμε το πιο όμορφο δώρο για τη γιορτή της μητέρας; Σε αυτό το εργαστήρι αναμειγνύουμε χημικά στοιχεία και ενώσεις, βάζουμε μπόλικη αγάπη και φαντασία και φτιάχνουμε τα πιο μυρωδάτα και αφρώδη δώρα για τη γιορτή της μητέρας. 
Διάρκεια: 60 λεπτά. Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη. 
Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 
Πληροφορίες και κρατήσεις στο info@ekedisy.gr και στο 210.3250341. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Υφαντομπλεξίματα. 
Εργαστήρι υφαντικής για παιδιά 4-9 ετών

Η υφάντρα αράχνη είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της υφαντικής τέχνης, μέσα από ένα παιχνίδι με μαλλί, κλωστές και χαρτόνια. 
Με τη βοήθειά της, τα παιδιά ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου πειραματίζονται με υλικά της φύσης, δημιουργώντας ευφάνταστες κατασκευές. Καθώς τα εργαστήρια εξελίσσονται, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα υλικά της υφαντικής (μαλλί, νήματα, τσόχα) και τεχνικές ύφανσης.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017, 12:00. 
Τα ζώα ντύνονται στα ριγέ! Τα ζώα έχουν κουραστεί να φοράνε συνέχεια την ίδια στολή και έτσι αποφάσισαν να κάνουν μια αλλαγή. Στο εργαστήριο αυτό υφαίνουμε με χαρτί δημιουργώντας πρωτότυπα ζωάκια. 
Διάρκεια: 60 λεπτά. 
Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. 
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 
Πληροφορίες και κρατήσεις: info@ekedisy.gr και στο 210.3250341. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο. 
Σχεδιασμός και εμψύχωση: Κατερίνα Λατούφη, Ιωάννα Πανούτσου