Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Η «Μπλε Φάλαινα» («Blue Whale»)
χτύπησε και στην Ελλάδα

15χρονη στην Κατερίνη αποδέχτηκε την πρόκληση αυτοκτονίας

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα αποδοχής της πρόκλησης του διαδικτυακού παιχνιδιού αυτοκτονίας εντοπίστηκε στην Κατερίνη και επιβεβαιώνει η Ασφάλεια. Η μητέρα του κοριτσιού ειδοποίησε τις αρχές. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του αποστολέα των μηνυμάτων στην ανήλικη
Ένα 15χρονο κορίτσι από την Κατερίνη φαίνεται πως έγινε αποδέκτης της πρόκλησης αυτοκτονίας που μαστίζει το διαδίκτυο το τελευταίο διάστημα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου της Θεσσαλονίκης Voria.gr, αλλά και όσα επιβεβαιώνει ΕΛ.ΑΣ. η ίδια η μητέρα της 15χρονης κατήγγειλε στην Ασφάλεια Κατερίνης στις 7 Μαΐου ότι η κόρη της δέχθηκε μηνύματα μέσω Facebook, την 1η και 3η Μαΐου, τα οποία την καθοδηγούσαν να καταναλώσει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών και να χαράξει τους μηρούς της με χρήση ξυραφιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι πήρε δύο χάπια και προκάλεσε αμυχές στους μηρούς της, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει, όπως ανέφερε η μητέρα της.
Οι έρευνες τις αστυνομίας πάντως δείχνουν να κατευθύνονται προς το διαδικτυακό παιχνίδι 'Μπλε Φάλαινα'. 
Μάλιστα, όπως ανέφεραν πηγές της ΕΛΑΣ στην περίπτωση της 15χρονης δείχνει να επικράτησε μεθοδολογία που ακολουθείται ακριβώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι αυτοκτονίας.
Ο δράστης φέρεται να της μιλούσε στα αγγλικά, με αποτέλεσμα οι αρχές να προσπαθούν να εξακριβώσουν αν πρόκειται για άτομο του εξωτερικού. Στις έρευνες λαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η δοκιμασία της αυτοκτονίας
"Πρέπει να ολοκληρώσεις επιτυχώς κάθε πρόκληση. Και δεν πρέπει να το μάθει κανένας. Μόλις τελειώνεις την εκάστοτε πρόκληση, θα μου στέλνεις μια φωτογραφία. Στο τέλος του παιχνιδιού, πεθαίνεις. Είσαι έτοιμη;". 
Αν σταματήσεις, δέχεσαι απειλές ότι θα σε σκοτώσουν. Αυτοί είναι οι κανόνες του αρρωστημένου παιχνιδιού που ξεκίνησε από το ρωσικό μέσω δικτύωσης, VK.com.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η δοκιμασία της Γαλάζιας Φάλαινας προϋποθέτει έναν «διαχειριστή» (που πιθανώς να μην είναι μόνο ένα άτομο) και έναν παίκτη-«σκλάβο». 
Οι παρανοϊκές δοκιμασίες που καταλήγουν στην αυτοκτονία του παίκτη με την επωνυμία "Μπλε Φάλαινα", έχουν οδηγήσει στο θάνατο περισσότερους από 300 νέους σε όλο τον κόσμο.
Ο πρώτος δίνει εντολές (μέσω γραπτών μηνυμάτων στο διαδίκτυο) στον «σκλάβο» για 50 ημέρες, ζητώντας του να ολοκληρώσει μια σειρά από 50 «προκλήσεις».
---------------

1 σχόλιο:

  1. Σε περιπτωσεις μονομανιας με το ΔΙΑΔ...Σηκωστε και καταστρεφετε τον υπολογιστη..
    Ζητηστε βοηθεια απο ειδικους..Μην παρκαρετε τα παιδια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή