Friday 23 December 2022

Όταν το παιδί μας ζητάει δώρα, αλλά τα οικονομικά μας...

... είναι περιορισμένα (ή άστα να πάνε😟)

    Αρκετές οικογένειες μεγαλώνουν παιδιά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης για τη χώρα, με αποτέλεσμα η οικονομική κατάστασή τους να μην είναι αυτή που πρέπει. 

Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά θέλουν να τους αγοράσετε δωράκια και πρέπει να τους αρνηθείτε;
    Μην επικοινωνήσετε ευθέως την οικονομική αδυναμία σας στο παιδί γιατί θα σοκαριστεί και θα νιώσει τεράστια ανασφάλεια, όχι μόνο στο κομμάτι των δώρων. Απλώς, αν είναι ένα παιδί που ζητάει συνεχώς νέες αγορές, θα του αρνείστε ευγενικά, όταν αδυνατείτε ή δεν πρέπει να ανταποκριθείτε στα αιτήματά του.

    Από εκεί και πέρα, η χρυσή τομή είναι το ιδανικό. Να του πάρετε μια στο τόσο δηλαδή ένα ακριβό δώρο και τις υπόλοιπες φορές κάτι πιο οικονομικό, το οποίο όμως δεν είναι εκτός ενδιαφερόντων του. Άλλωστε δε θα ξέρει και δε θα μάθει την τιμή για να επηρεαστεί και θα δείτε ότι θα χαρεί εξίσου το ακριβό με το πιο οικονομικό δώρο.

    Σε μια περίοδο οικονομικών δυσκολιών, είναι εξέχουσας σημασίας να επενδύσετε στον ποιοτικό, οικογενειακό χρόνο. Αφού δηλαδή το παιδί διαμαρτύρεται ότι έχει βαρεθεί τα παιχνίδια του και δεν έχετε τη δυνατότητα για νέες αγορές, βρείτε εναλλακτικές δραστηριότητες που θα κάνετε όλοι μαζί και τελικά θα περάσει και το μικρό σας καλύτερα.

    Εκείνες τις φορές που θα νιώσετε τύψεις και ενοχές, αναλογιστείτε απλά ότι δεν είναι κάτι που το επιλέξατε εσείς, αλλά τα έφεραν έτσι οι συγκυρίες. Δεν έχει λοιπόν νόημα να τα βάζετε με τον εαυτό σας και προσαρμοστείτε αποτελεσματικά στις δύσκολες συγκυρίες το συντομότερο. Άλλωστε και για το παιδί είναι καλό να ακούει και κανένα «όχι» πού και πού!


No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki