Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Ναι, και τα σκυλάκια παθαίνουν θερμοπληξία!
Πως να την αναγνωρίσετε και να την αποτρέψετε
Dog Heatstroke Survival Guide

Dog Heatstroke Survival Guide
Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με την άνοδο της θερμοκρασίας. Εμείς οι άνθρωποι ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την ζέστη, φορώντας τα κατάλληλα ρούχα και πίνοντας πολύ δροσερό νερό.
Αλλά για τους τετράποδους φίλους μας είναι λίγο πιο δύσκολο να αντιμετωπίσουν την ζέστη. 

Η αλήθεια είναι, ότι τα σκυλιά δεν έχουν επαρκείς τρόπους για να αντιμετωπίσουν την ζέστη από μόνα τους. 
Έτσι, το μόνο που τους μένει είναι η αγάπη και η φροντίδα των ιδιοκτητών τους. 
Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, τα σκυλιά μπορεί να πάθουν θερμοπληξία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Η θερμοπληξία συμβαίνει, όταν η θερμοκρασία του σώματος ενός σκύλου είναι υψηλότερη από τους μηχανισμούς που ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διάφορες σωματικές φλεγμονές και ανεπάρκεια οργάνων. 
Γι’ αυτό ακριβώς είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα αυτά και την θεραπεία τους.
Φυσικά, υπάρχουν και προληπτικά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να σιγουρευτούμε, ότι τα αγαπημένα μας σκυλιά θα απολαύσουν ανενόχλητα το καλοκαίρι τους.

Τι είναι η θερμοπληξία των σκυλιών;
Η θερμοπληξία των σκύλων ή υπερθερμία συμβαίνει, όταν η θερμοκρασία του σώματος των σκυλιών αυξάνεται παραπάνω από το φυσιολογικό όριο. 
Όταν συμβεί αυτό, οι συνηθισμένες μέθοδοι ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματος δεν θα λειτουργούν πια και υπάρχει κίνδυνος για να καταρρεύσει κάποιο από τα όργανα. Υπάρχουν αρκετά συμπτώματα που συνοδεύουν την θερμοπληξία, τα οποία μπορείτε να αναγνωρίσετε έγκαιρα, καθώς και τεχνικές για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα αυτά.

Πως μπορώ να αποτρέψω την θερμοπληξία του σκύλου μου;
🐕 Ειδικά, αν έχει πολύ ζέστη μαζί με υγρασία μην αφήσετε τον σκύλο σας έξω. Επίσης, φροντίστε να έχει πρόσβαση σε φρέσκο νερό και ένα δροσερό περιβάλλον.
🐕 Φροντίστε να έχει πάντα φρέσκο νερό.
Το να είναι καλά ενυδατωμένος ένας σκύλος, ανεξάρτητα από τον καιρό, είναι σημαντικό, γιατί σημαίνει ότι ο οργανισμός του λειτουργεί σωστά. Να του έχετε πάντα ένα δοχείο με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
🐕 Να παρακολουθείτε την θερμοκρασία του σκύλου σας.
Αν δεν είστε σίγουροι, ότι ο σκύλος σας έχει πάθει θερμοπληξία, μετρήστε την θερμοκρασία του σώματός του σκύλου σας, για να σιγουρευτείτε. Αν δεν ξέρετε πως να μετρήσετε την θερμοκρασία του σκύλου σας, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Ποια είναι τα συμπτώματα της θερμοπληξίας;
🐕 ......
η συνέχεια εδώ: stogiatro