Saturday 10 March 2018

Το Word με κιμωλία

Δάσκαλος στην Γκάνα διδάσκει τους μαθητές του το πρόγραμμα Word ζωγραφισμένο στον μαυροπίνακα!
Ο Ογούρα Κουάντουο είναι δάσκαλος πληροφορικής στην Γκάνα. 
Η Γκάνα είναι μία χώρα της Αφρικής η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να εξοπλίσει όλα της τα σχολεία με υπολογιστές. Συγκεκριμένα, υπολογιστές υπάρχουν μόνο σε σχολεία των δύο μεγαλουπόλεων Κουμάσι και Άκκρα. 
Έτσι, οι υπόλοιποι μαθητές ή θα μείνουν πίσω ή θα έχουν την τύχη ευφάνταστων δασκάλων όπως ο Κουάντουο, ο οποίος έχει σπουδάσει εικαστικά μεταξύ των άλλων, και κατάφερε να συνδυάσει όλα του τα ταλέντα για να μεταδώσει τη γνώση στους μαθητές του.

Σχεδίασε λοιπόν στον μαυροπίνακα, την οθόνη του υπολογιστή, όπως είναι όταν μπαίνει κανείς στα Windows και άρχισε να εξηγεί στους μαθητές ακριβώς πως λειτουργεί το σύστημα. 
Οι μαθητές δεν ενθουσιάστηκαν μόνο αλλά και δείχνουν να μαθαίνουν αρκετά καλά όλο το πρόγραμμα.

Αυτές οι φωτογραφίες που συνδυάζουν έναν μαυροπίνακα σ’ ένα σχολείο στην καρδιά της Αφρικής, με σχεδιασμένο πάνω του τα Windows και έναν δάσκαλο ο οποίος είναι αποφασισμένος να εφοδιάσει τα παιδιά με όλα όσα του έχει ζητηθεί να τα εφοδιάσει και πιθανόν με ακόμη περισσότερα, όπως ήταν αναμενόμενο, έγιναν viral!
Η απήχηση ξεπέρασε πολύ γρήγορα τα σύνορα της χώρας, προκαλώντας δηλώσεις της κυβέρνησης της Γκάνα η οποία δεσμεύεται για άμεσο εξοπλισμό των σχολείων με ύλη πληροφορικής. Ξεπέρασε και τα γεμάτα οργή και αγανάκτηση σχόλια τα οποία επιρρίπτουν ευθύνες στους… υπεύθυνους (!) και κάνει τον γύρω του κόσμου δηλώνοντας ξεκάθαρα πως τίποτα δε μας σταματά όταν θέλουμε απλά να πάμε μπροστά.

Εναλλακτική Δράση
Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki