Saturday 15 December 2018

Συναγερμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
για τον εθισμό παιδιών σε ηρεμιστικά φάρμακα!

Πάνω από 15.000 παιδιά στην Αγγλία ακολουθούν κάποια θεραπεία απεξάρτησης από ουσίες, ανάμεσά τους την κάνναβη και το αλκοόλ.

Τα παιδιά με εθισμό σε ηρεμιστικά φάρμακα διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο. 
Ανησυχία εκφράζουν οι αρχές Δημόσιας Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, περίπου 300 παιδιά κάτω των 18 ετών ακολουθούν θεραπεία απεξάρτησης από ηρεμιστικά χάπια.
Ο αριθμός εμφανίζεται διπλάσιος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, γεγονός που ανησυχεί τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Είναι ενδεικτικό ότι τα παιδιά με εξάρτηση από ένα μόνο συγκεκριμένο αγχολυτικό φάρμακο αυξήθηκαν από 8 το 2017 σε 53 φέτος! 
Αναφέρονται περιπτώσεις εθισμού, σε παιδιά μόλις 11 χρόνων!
Οι ειδικοί αναφέρουν πως τα παιδιά αγοράζουν από το διαδίκτυο τέτοια σκευάσματα, τα οποία φυσικά δεν δίνονται σε αυτές τις ηλικίες μέσω του επίσημου συστήματος. 
Πέραν του εθισμού, η χρήση τέτοιων προϊόντων μπορεί να απειλήσει άμεσα τη ζωή των παιδιών, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι απόλυτα σαφής η δοσολογία της δραστικής ουσίας.
Τα στοιχεία αφορούν παιδιά που αναζητούν θεραπεία για τον εθισμό. Συνολικά, πάνω από 15.000 παιδιά στην Αγγλία ακολουθούν κάποια θεραπεία απεξάρτησης από ουσίες, ανάμεσά τους την κάνναβη και το αλκοόλ.
Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν αύξηση των παιδιών που καταλήγουν στα επείγοντα ύστερα από κατάχρηση ουσιών.

Πηγή: BBC
onmed
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki