Sunday 20 January 2019

Συγκλονίζει το σκίτσο με το προσφυγόπουλο
που πνίγηκε στη Μεσόγειο


Μετά τον μικρό Αϊλάν, το αγόρι χωρίς όνομα... 
Πρόκειται για τον 14χρονο μετανάστη από το Μάλι που πνίγηκε το 2015 στη Μεσόγειο και σκίτσο του κάνει θραύση τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. 
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή... 
Την ιστορία του μικρού μετανάστη έφερε στο φως η Κριστίνα Κατανέο. 
Πρόκειται για Ιταλίδα ιατροδικαστή από της οποίας το «τραπέζι» έχουν περάσει δυστυχώς πολλά θύματα της Μεσογείου και δη μετανάστες που ρίσκαραν τη ζωή τους για ένα καλύτερο «αύριο».
Στο βιβλίο της Naufraghi senza volto (σ.σ. Απρόσωπα ναυάγια) υπάρχει αυτή η συγκλονιστική ιστορία. Κάνει λόγο για ένα 14χρονο αγόρι που πνίγηκε στη Μεσόγειο. 
Όταν η ιατροδικαστής εξέτασε τη σορό του, ήρθε αντιμέτωπη με μια συγκλονιστική αποκάλυψη.
Στο μπουφάν του είχε ράψει, προσεκτικά διπλωμένο, τον έλεγχο του σχολείου του. Δεν είχε λεφτά. Δεν είχε έγγραφα. Είχε μόνο τον έλεγχο που αποδείκνυε πόσο καλός μαθητής ήταν. Τον έλεγχο που ήλπιζε ότι θα του προσέφερε ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.
Όταν η Κατανέο έφτασε στη σορό του μικρού αγοριού, δεν είχε άλλο τρόπο να καταλάβει από το να εξετάσει τα οστά του. Φορούσε τζιν, γιλέκο, σακάκι και πουκάμισο. 
Δεν είχε χαρτιά ή κάποιο άλλο έγγραφο. Είχε όμως τον έλεγχο του. Τους βαθμούς του στα μαθητικά και τις φυσικές επιστήμες.

Και εν συνεχεία τη σκυτάλη για την ανάδειξη αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας πήρε ο γνωστός σκιτσογράφος, Makkox.

Το σκίτσο του έχει εξελιχθεί σε viral στα social media. Δείχνει ένα αγόρι χωρίς όνομα, αυτό το 14χρονο αγόρι από το Μάλι, να είναι καθισμένο στο βυθό της Μεσογείου και να δείχνει τον έλεγχο του σε ένα χταπόδι, έναν καρχαρία κι άλλα πλάσματα του βυθού. 
Κι εκείνα να του δίνουν συγχαρητήρια για τους βαθμούς του.

mygdalia.blogspot.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki