Thursday 10 January 2019

Αγκάλιασμα: Η Τρυφερή Συνήθεια που κάνει τα παιδιά πιο Έξυπνα

Το ότι τα παιδιά διαμορφώνουν χαρακτήρα και αποκτούν δεξιότητες ήδη από τους τα πρώτα χρόνια της ζωής του δεν είναι κάτι που μπορεί να αμφισβητηθεί.
Οι γονείς παίζουν σημαντικότατο ρόλο και στα δύο, με την επιστήμη να έρχεται να προσθέσει πως το ζευγάρι μπορεί να χαρίσει ακόμα ένα προσόν στα παιδιά του: 
Την εξυπνάδα! 
Αυτό ακριβώς υποστηρίζουν οι επιστήμονες του «Nationwide Children’s Hospital» στο Οχάιο, οι οποίοι σε νέα έρευνά τους υποστηρίζουν πως το πόσο έξυπνο γίνεται ένα παιδί εξαρτάται κατά πολύ από το πόσο συχνά το αγκαλιάζουν οι γονείς του!
Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης μελέτης παρατηρήθηκε ότι όσα από τα 125 βρέφη που συμμετείχαν στην έρευνα έχαιραν μεγαλύτερης στοργής από τους γονείς τους παρουσίασαν εντονότερες αντιδράσεις σε εγκεφαλικά ερεθίσματα.
Πράγμα που σημαίνει ότι η σωματική επαφή –ακόμα και το νανούρισμα!- συντελεί πολύ στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.
«Είναι ζωτικής σημασίας να εξασφαλίσει κανείς ότι κυρίως τα μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα λαμβάνουν θετικά, υποστηρικτικά αγγίγματα από τους γονείς τους, όπως ακριβώς και τα μωρά που γεννήθηκαν έχοντας πάρει όλο τον χρόνο τους μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά ο εγκέφαλός τους», αναλύει η Dr.Nathalie Maitre.

Αν λοιπόν κι εσύ αδυνατείς να αφήσεις το μωρό σου από την αγκαλιά σου, δεν έχεις τον παραμικρό λόγο να αισθάνεσαι άσχημα. 
Κάνεις πάρα πολύ καλά! 
Η επιστήμη σου έδωσε μόλις έναν πολύ καλό λόγο για να περνάς ακόμα περισσότερο χρόνο μαζί του.

limeandlife.com
flowmagazine
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki