Monday 8 July 2019

Jeffrey Epstein: Ο δισεκατομμυριούχος διώκεται για εμπορία ανήλικων κοριτσιών

Δίωξη για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών άσκησε την Δευτέρα η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Νέας Υόρκης στον Αμερικανό χρηματιστή, δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Τζέφρι Επστάιν, σχεδόν μία δεκαετία αφότου είχε καταλήξει σε εξωδικαστική συμφωνία με τις αρχές της Φλόριντα, αποφεύγοντας να του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση στην Πολιτεία αυτήν.
Σε βάρος του 66χρονου Επστάιν εκκρεμούσε μία κατηγορία για εμπορία ανθρώπων και μία κατηγορία για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση. 
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και ενδέχεται να οδηγηθεί την Δευτέρα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες. 
Ο δικηγόρος του, ο Τζακ Γκολντμπέργκερ, έχει δηλώσει ότι ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος.

Ο Επστάιν, γνωστός για τις κοινωνικές επαφές του με πολιτικούς και μέλη βασιλικών οίκων, τέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για πρώτη φορά το 2005, όταν καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στην έπαυλή του. 
Τότε ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες.
Μέχρι το 2007 ο Επστάιν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών. Οι αρχές υποστήριζαν επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. 
Όμως έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας. 
Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Πολλά από τα θύματά του προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί αυτός ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκε η ομοσπονδιακή νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των θυμάτων καθώς στερήθηκαν την ευκαιρία να ακουστεί και η δική τους άποψη. Φέτος τον Φεβρουάριο, ένας δικαστής στη Φλόριντα δικαίωσε τις γυναίκες αυτές, κρίνοντας ότι η συμφωνία παραβίαζε τον νόμο.

Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Δικαιοσύνης τον περασμένο μήνα έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακυρωθεί η συμφωνία. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εισαγγελέων που είχαν εμπλακεί σε αυτόν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό πριν από δέκα και πλέον χρόνια ήταν και ο Άλεξ Ακόστα, ο νυν υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψη του Επστάιν.

news247
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki