Wednesday 2 October 2019

Τρόμος για τις παιδικές κούκλες του σεξ

Παιδοφιλία, παιδική πορνογραφία, παιδεραστία περιγράφουν τύπους εγκλημάτων που είναι γνωστοί σε όλους.
 Και όλα έχουν ένα κοινό σημείο: στοχεύουν σε παιδιά. 
Το λιγότερο που μπορεί να νιώσει κανείς ακούγοντας κάτι τέτοιο είναι αηδία και το περισσότερο οργή.
 Είναι αυτές οι περιπτώσεις που πολλοί θέλουν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να απονείμουν οι ίδιοι δικαιοσύνη. Είναι με λίγα λόγια εγκλήματα για τα οποία οι περισσότεροι από εμάς έχουν την ίδια αντίδραση.
Το πρόβλημα προκύπτει όταν αντί να προσπαθούμε να καταστείλουμε τέτοιες συμπεριφορές, κατά κάποιον τρόπο ακούσια τις ενισχύουμε.
Το γεγονός ότι πωλούνται κούκλες του σεξ, κυρίως σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ, με παιδική μορφή έχει εγείρει έντονες αντιδράσεις. Αυτές οι κούκλες λειτουργούν σαν σεξουαλικό βοήθημα.
Ίσως αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες περιοχές αποτελούν μέρη στα οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα, και κυρίως τα δικαιώματα των παιδιών, δεν αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερο σεβασμό.

Μπορούν να υπάρχουν διάφορα.....

είδη σεξουαλικών βοηθημάτων και σίγουρα δεν είναι αυτό που προκαλεί αντιδράσεις.
Το να κυκλοφορεί όμως το αντίστοιχο προϊόν απεικονίζοντας μια παιδική φιγούρα δε γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Πολλοί από αυτούς που έχουν αγοράσει μια τέτοια κούκλα αγοράζουν στη συνέχεια και σέξι εσώρουχα για να τις ντύνουν.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί ότι είναι ‘καλύτερο’ να κυκλοφορεί ένα τέτοιο προϊόν γιατί έτσι μπορεί να αποτραπεί για παράδειγμα μια απόπειρα σεξουαλικής παρενόχλησης ή βιασμού κάποιου παιδιού. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Όταν ένας άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι έλκεται σεξουαλικά από ένα μικρό παιδί διαπιστώνονται ήδη παιδοφιλικές τάσεις.

Η κυκλοφορία τέτοιας κούκλας μπορεί να ενισχύσει αυτές τις τάσεις. Επιτρέποντας την κυκλοφορία ενός προϊόντος σαν αυτό είναι σαν να θεωρούνται κοινωνικά αποδεκτές αυτές οι συμπεριφορές, ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν εγκληματικές ενέργειες. 
Πολλοί έχουν αγοράσει τέτοιες κούκλες μέσω διαδικτύου, ενώ υπάρχουν και κάποιες χώρες που έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή αντίστοιχου προϊόντος.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις ‘παιδικές’ αποκριάτικες στολές. Η λέξη το λέει από μόνη της, πρέπει να είναι παιδικές. Απευθύνονται σε παιδιά και θα πρέπει να είναι σχεδιασμένες ανάλογα. Το να κυκλοφορούν τέτοιες στολές σχεδιασμένες με τέτοιον τρόπο που μόνο παιδικές δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, ενισχύει τις παιδοφιλικές τάσεις που μπορεί να αναπτύξει κάποιος. Το θέμα είναι να μεταμφιεστεί το παιδί για να διασκεδάσει και όχι για να ενεργοποιήσει τη φαντασία κάποιου με τέτοιον τρόπο.

Η κακοποίηση παιδιών αποτελεί μια ενέργεια μη αποδεκτή και κατακριτέα. Η σύνδεση της σεξουαλικότητας με το παιδί είναι το λιγότερο αδύνατη και μη επιτρεπτή.
 Επομένως η κυκλοφορία προϊόντων ενισχύουν τις παιδοφιλικές τάσεις δίνοντας την εντύπωση ότι είναι κάτι ‘φυσιολογικό’. Με λίγα λόγια, το θέμα είναι να προλαμβάνουμε τέτοιες συμπεριφορές και όχι κατά κάποιον τρόπο να συμβάλλουμε στην εκδήλωσή τους .

Από την Εβίτα Σπυριδάκου,
csii.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki