Sunday 22 December 2019

Το γράμμα 7χρονου παιδιού στον Άγιο Βασίλη που ραγίζει καρδιές: «Θα μου φέρεις έναν καλό μπαμπά;»

Το γράμμα ενός 7χρονου παιδιού στον Άγιο Βασίλη ραγίζει καρδιές. Το μικρό παιδί ζει σε ίδρυμα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας και ζητά από τον άγιο να του φέρει έναν «πολύ, πολύ καλό μπαμπά».
Συγκίνηση προκαλεί το γράμμα στον Άγιο Βασίλη που έστειλε ένα 7χρονο παιδί από το Τέξας των ΗΠΑ που ζει σε ίδρυμα για θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Το 7χρονο αγγελούδι περιγράφει στον Άγιο Βασίλη τις δυσκολίες που περνάει και ζητάει από τον άγιο των Χριστουγέννων να του φέρει «έναν πολύ καλό μπαμπά».
Το γράμμα του παιδιού από το Τέξας ανάρτησε στο Facebook το καταφύγιο για κακοποιημένα παιδιά «SafeHaven of Tarrant County» και σύντομα έγινε viral. Το παιδί μένει στο ίδρυμα περίπου από τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Προκειμένου να προστατεύσει την ταυτότητα τόσο του παιδιού όσο και της μητέρας του, το ίδρυμα άλλαξε το όνομα του αγοριού και αφαίρεσε άλλες λεπτομέρειες, όπως δήλωσε η πρόεδρος του οργανισμού, Kathryn Jacob, μιλώντας στο USA TODAY.

Ο μικρός Μπλέικ, όπως είναι το όνομα που εμφανίζεται στην επιστολή, έγραψε στον Άγιο Βασίλη πριν μερικές εβδομάδες στο πλαίσιο άσκησης της τάξης του. Η μητέρα βρήκε το γράμμα στην τσάντα του μικρού.

Απευθυνόμενος στον αγαπημένο άγιο των παιδιών, ο 7χρονος Μπλέικ περιγράφει πως ο ίδιος και μητέρα του υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους καθώς ο πατέρας του «είχε χάσει τα μυαλά του».
«Έπρεπε να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας. Ο μπαμπάς είχε χάσει τα μυαλά του. Έπρεπε να κάνουμε όλες τις μικροδουλειές. Ο μπαμπάς πήρε ό,τι ήθελε. Η μαμά είπε ότι ήταν ώρα να φύγουμε για να πάμε σε ένα πιο ασφαλές μέρος όπου δεν θα φοβόμαστε», αναφέρει το παιδί στην πρώτη παράγραφο του γράμματος στον Άγιο Βασίλη.
Συνεχίζοντας, ο μικρούλης ζητάει τα δώρα που θέλει να του φέρει ο Άγιος Βασίλης.
«Φοβάμαι ακόμη. Δεν μου αρέσει να μιλάω με τα υπόλοιπα παιδιά. Άγιε Βασίλη, θα έρθεις φέτος τα Χριστούγεννα; Δεν έχουμε τα πράγματά μας εδώ. Τίποτα. Μπορείς να φέρεις μερικά βιβλία, ένα λεξικό, μια πυξίδα και ένα ρολόι; Επίσης, θα ήθελα έναν πολύ, πολύ, πολύ καλό μπαμπά. Μπορείς να το κάνεις αυτό;»
Κλείνει μάλιστα την επιστολή του γράφοντας: «Με αγάπη, Μπλέικ».

Blake is a 7-year-old boy in one of our shelters, and his mom found this letter to Santa in his backpack a few weeks ago.
Thanks to your donations through Santa's Sack, Blake is getting exactly what he asked for from Santa. But with 117 women and children needing shelter this holiday season, we need your help to make sure they have a safe place to stay throughout December.

... Δείτε περισσότερα
sputniknews.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki