Wednesday 13 May 2020

Είσαι μάστορας! Ο Έλληνας που φτιάχνει μπάλες για τυφλά παιδιά

Στην Ελλάδα βρίσκονται περισσότερα από 500 παιδιά με προβλήματα όρασης. 
Πολλά απ' αυτά είναι αποκλεισμένα από αθλητικές δραστηριότητες. Έτσι, ο Ηλίας Μάστορας αποφάσισε να φτιάξει μια μπάλα που κουδουνίζει για να παίζουν τα παιδιά, ποδόσφαιρο για τυφλούς.
Ανάμεσα στα τυφλά παιδιά της Ελλάδας βρίσκεται και ο τριών ετών, Λέανδρος. Ο Ηλίας Μάστορας του χάρισε λοιπόν μια τέτοια μπάλα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Ηλίας Μάστορας, ανέφερε: «Φανταστείτε τη δυσκολία να παίξει ο μικρός με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας όταν η μπάλα ζυγίζει 550 γραμμάρια! Αυτή που δημιούργησα όμως είναι μια ελαφριά μπάλα 250 γραμμαρίων που κουδουνίζει και διαθέτει 4 εσωτερικούς μηχανισμούς. Δεν πωλείται αλλά μόνο δωρίζεται γιατί βασική προτεραιότητα είναι το δικαίωμα στη χαρά κάθε παιδιού με πρόβλημα όρασης ανεξάρτητα από την οικονομική ευχέρεια!».

Για τις παγκόσμιες ανάγκες, ο Ηλίας Μάστορας, επεσήμανε:

«Οι ανάγκες είναι παγκόσμιες και δεν υπάρχει κάποια παρόμοια μπάλα ή καμπάνια. Αρκεί ένα email στο φορέα μας orama2003@gmail.com με τη διεύθυνση του σχολείου και τον αριθμό των παιδιών με πρόβλημα όρασης που φοιτούν, χωρίς προσωπικά δεδομένα, και στέλνουμε την ειδική μπάλα. Πάνω από 3.000 μπάλες έχουν φτάσει σε 99 χώρες στις 5 ηπείρους μέσα σε δύο χρόνια και είναι μεγάλη η χαρά μας όταν μας στέλνουν φωτογραφίες και videos».

Ηλίας Μάστορας: Για τον τελικό των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2008, τόνισε:
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τελευταία ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο 2008. Ορίστηκα εκ νέου πρώτος διαιτητής στον τελικό ανάμεσα στη Βραζιλία και την Κίνα σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και κατευθυνθήκαμε στο κεντρικό γήπεδο για την τελετή λήξης. 
Οι εικόνες, η μουσική και τα συναισθήματα ήταν μοναδικά για 70.000 θεατές και κλαίγαμε όλοι μαζί. 
Προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε άτομο που έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με οποιαδήποτε ιδιότητα σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ακόμα και σήμερα συγκινούμαι!».

Για το πρόγραμμα που «τρέχει», δήλωσε:
«Αν τα αποτελέσματα δείξουν την αλλαγή που θα συντελεστεί στα σχολεία, τότε θα επιδιώξουμε την επιτόπια υλοποίηση του προγράμματος από ειδική εκπαιδευτική ομάδα, για όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας μας. 
Το όραμα είναι να κουδουνίσει η μπάλα σε κάθε σπίτι και σε κάθε σχολείο όπου φοιτά παιδί με πρόβλημα όρασης στις 5 ηπείρους. Ελπίζουμε να συνεχίζουν να μας στηρίζουν Ιδρύματα σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Η μπάλα που κουδουνίζει και στην Αφρική: 
Τα τυφλά παιδιά έχουν το δικαίωμα του παιχνιδιού. Έτσι, ανά τον κόσμο διοργανώνονται διάφορα προγράμματα και εκδηλώσεις. Αυτά μπορεί να είναι ακόμη από την ίδια την UEFA, το British Council η ιδρύματα όπως αυτό του Σταύρου Νιάρχου.
ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr
sportdog.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki