Thursday 16 July 2020

Παιδί με σύνδρομο Down αγκαλιάζει και φροντίζει τον αυτιστικό συμμαθητή του

Υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές προκλήσεις της ζωής τους κι όταν αυτή η βοήθεια αποδίδει καρπούς είναι αληθινά συγκινητικό. Ακόμη πιο συγκινητικό, όμως, είναι να βλέπεις αυτά τα παιδιά να βοηθούν το ένα το άλλο, να δείχνουν αλληλεγγύη και να χαρίζουν απλόχερα την αγάπη τους σ’ όποιο παιδί νιώθουν πως τη χρειάζεται. Πρόσφατα, σ’ ένα ειδικό σχολείο για ξεχωριστά παιδιά, ένα παιδί με σύνδρομο Down πήρε μια μοναδική πρωτοβουλία κι έκανε μια υπέροχη κίνηση ανθρωπιάς που ταξίδεψε στον κόσμο και άγγιξε τους πάντες.
Παιδί με σύνδρομο Down αγκαλιάζει και φροντίζει τον αυτιστικό συμμαθητή του
Στο σχολείο αυτό, φοιτούν μαθητές με σύνδρομο Down και μαθητές με αυτισμό. Ένα παιδί με σύνδρομο Down, λοιπόν, έχοντας παρατηρήσει τις κινήσεις των εκπαιδευτικών, πλησίασε έναν συμμαθητή του με αυτισμό για να τον φροντίσει ο ίδιος.
Έσφιξε τον φιλαράκο του στην αγκαλιά του, του χάιδεψε το κεφαλάκι κι ύστερα του έπιασε τα χέρια κι άρχισε να του κάνει ασκήσεις, όπως τις είχε δει απ’ τους δασκάλους του. Κι ο φίλος του, έχοντας εισπράξει την αγάπη του συμμαθητή του, αφέθηκε στη φροντίδα του δίνοντας μας μια απ’ τις πιο συγκινητικές σκηνές που έχουμε δει ποτέ.
Εμείς λέμε ένα τεράστιο μπράβο σ' αυτό το παιδί που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης σε όλους μας!

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki