Sunday 19 July 2020

Αυτό συμβαίνει αν χρησιμοποιείς το κινητό μπροστά στα παιδιά σου

Τελικά είναι καλό να ασχολείσαι με το κινητό μπροστά στα παιδιά σου ή όχι; Νέα έρευνα δίνει την απάντηση και θες να τη μάθεις. 
Ερευνητές από την Αυστραλία ανέλυσαν τις συνήθειες 3.500 γονέων με παιδιά στο σπίτι. Διαπίστωσαν ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου σχετίζεται με καλύτερη γονική μέριμνα, αρκεί ο γονέας να μην βυθίζεται στο κινητό μπροστά στα παιδιά.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν από καιρό χαρακτηριστεί ως επιβλαβείς συσκευές που αποσπούν τους γονείς από το να αλληλεπιδρούν ουσιαστικά με τα παιδιά τους. Ωστόσο, μια νέα μελέτη από ερευνητές στην Αυστραλία υποδηλώνει ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να βοηθήσει στην ανατροφή των παιδιών, καθώς οι συσκευές παρέχουν «κάποια ελευθερία» ακόμη και όταν οι γονείς συμμετέχουν σε καθήκοντα φροντίδας των παιδιών.

Ερευνητές από διάφορα πανεπιστήμια της Αυστραλίας ερεύνησαν περίπου 3.500 γονείς που έχουν παιδιά που ζουν στο σπίτι και ρώτησαν για τις συνήθειες των κινητών τηλεφώνων τους κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Η έρευνα αξιολόγησε, επίσης, πόσο συχνά η χρήση κινητού τηλεφώνου οδήγησε σε σύγκρουση εντός της οικογένειας και παρενέβη άμεσα σ’ έναν γονέα που ξοδεύει χρόνο με τα παιδιά τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου σχετίζεται με καλύτερη γονική μέριμνα, εφόσον ο γονέας δεν είναι βυθισμένος στη συσκευή ενώ τα παιδιά είναι παρόντα.

Έτσι, η αποστολή ενός γρήγορου μηνύματος κειμένου σε έναν φίλο, η αναζήτηση μιας συνταγής ή το να κοιτάς ένα αστείο meme, ακόμη και όταν τα παιδιά κάθονται ακριβώς κοντά, μπορούν πραγματικά να ωφελήσουν έναν γονέα. Αυτές οι στιγμές δίνουν στους γονείς τα οφέλη να κάνουν ένα διάλειμμα, ενώ είναι με τα παιδιά τους.

ipop.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki