Wednesday 19 August 2020

Πέντε λόγοι για να μη μείνετε στο ένα παιδί

Αν έχετε ένα παιδάκι το πιθανότερο είναι όταν βλέπετε γονείς με δύο ή και περισσότερα παιδιά να αναρωτιέστε «Πώς τα καταφέρνουν;». Μπορεί μεν να είναι κουραστικό και οι ευθύνες διπλάσιες, τριπλάσιες κ.ο.κ. αλλά η χαρά και η ευτυχία που φέρνουν τα παιδιά δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο στον κόσμο. Αν λοιπόν έχετε ένα παιδί και το σκέφτεστε για δεύτερο, ελπίζουμε πώς το παρακάτω άρθρο θα σας πείσει!

Το έχετε ξαναζήσει
Ξέρετε τι να περιμένετε. Το πιθανότερο είναι οι μνήμες σας να είναι νωπές.

Είναι πραγματικά λιγότερο αγχωτικό
Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει αυτή η μελέτη. Στην πραγματικότητα, οι γονείς με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά έχουν το λιγότερο άγχος από όλους μας. Η εξήγηση που εμείς δίνουμε είναι μάλλον επειδή δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν και κατ’ επέκταση να αγχωθούν!

Σε γενικές γραμμές τα παιδιά θα παίζουν μαζί
Σίγουρα θα τσακώνονται αλλά τις περισσότερες στιγμές θα παίζουν μαζί κι εσείς θα απολαμβάνετε αυτό το ιδιαίτερο δέσιμο που αναπτύσσεται μεταξύ των αδερφών και θα τα καμαρώνετε. Προφανώς αυτές οι ήσυχες, αγαπημένες και ειρηνικές στιγμές μεταξύ των αδερφών θα είναι περισσότερες καθώς θα μεγαλώνουν.

Μαθαίνουν πώς να συναναστρέφονται με τον υπόλοιπο κόσμο και να μοιράζονται με φυσικό τρόπο
Ουσιαστικά δεν έχουν κι άλλη επιλογή. Θα πρέπει να μάθουν να μοιράζονται το χρόνο τους, να περιμένουν τη σειρά τους και να μοιράζονται τα παιχνίδια τους. Ή απλά τρέμουν στη γωνία και βάζουν τα κλάματα, μέχρι να το καταλάβουν.

Ξέρουν ότι θα έχουν έναν ή και περισσότερους φίλους για μια ζωή
Τα αδέλφια είναι οικογένειά. Ακόμα κι αν μένουν μακριά ο ένας από τον άλλον μεγαλώνοντας, ξέρουν ότι πάντα θα έχουν ένα δικό τους πρόσωπο που θα είναι εκεί γι’ αυτούς. Τουλάχιστον εγώ αυτό πιστεύω για την αδερφή μου.

Πηγή
famagusta.news

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki