Sunday 9 August 2020

Στο καράβι με δύο παιδιά!

Οι διακοπές έφτασαν και ετοιμαζόμαστε οικογενειακώς να σαλπάρουμε για το νησί που περιμέναμε έναν ολόκληρο χειμώνα! Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε μπροστά μας ένα πολύωρο ταξίδι με δύο παιδιά που ρωτούν κάθε 5 λεπτά «Μαμά, πότε φτάνουμε;» 


Επιτραπέζια και αγαπημένα παιχνίδια: Τα παιδιά βρίσκονται ξαφνικά μακριά από τη βάση τους και είναι λογικό να τους λείπει ό,τι έχουν αφήσει πίσω τους. Γι’ αυτό καλό είναι να έχoυμε στο καράβι το αγαπημένο αρκουδάκι ή την κούκλα τους, και φυσικά επιτραπέζια παιχνίδια, τώρα που είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να παίξει ολόκληρη η οικογένεια μαζί!
Βόλτα στα καταστήματα: Αν ταξιδεύουμε με ένα μεγάλο καράβι που έχει καταστήματα, τότε μια βόλτα στα μαγαζιά είναι πάντα ένας καλός τρόπος να απασχοληθούν τα παιδιά, αρκεί βέβαια να έχετε συμφωνήσει πριν πως δε θα αγοράσετε πάνω από δύο πράγματα!
Ας γνωρίσουμε και άλλα παιδάκια: Τα περισσότερα καράβια έχουν πλέον παιδότοπους στους οποίους σίγουρα θα βρούμε κι άλλα παιδάκια για να γνωριστούμε, να παίξουμε, ακόμα και να ανταλλάξουμε τα παιχνίδια μας…
Παιχνίδια ταξιδίου: Ήρθε η στιγμή να επενδύσουμε σε pocket size παιχνίδια, που θα κρατήσουν απασχολημένα όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και ολόκληρη την οικογένεια. Χωριστείτε σε ομάδες και ξεκινήστε! 

Ας ζωγραφίσουμε: Ένα μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές είναι απαραίτητα. Ευκαιρία να εμπνευστείτε από τον περιβάλλοντα χώρο, και να ζωγραφίσετε νησιά, θάλασσες και βυθούς ή ακόμα και να κάνετε μεταξύ σας έναν διαγωνισμό ζωγραφικής! Για να δούμε, ποιος θα φτιάξει το καλύτερο δελφίνι;
Στο κατάστρωμα: Το κατάστρωμα του πλοίου μοιάζει στα μάτια ενός παιδιού σαν μια τεράστια πίστα παιχνιδιών! Μπορεί να τρέξει, να παίξει, να μετρήσετε μαζί τα κύματα, να ταΐσετε τους γλάρους, να περιμένετε μήπως συναντήσετε κανένα δελφίνι, να χαιρετίσετε τα άλλα καραβάκια… Αρκεί βέβαια να το επιτρέπει ο καιρός!
Ώρα για ταινία: Όταν πλέον θα έχετε κουραστεί και θα έχετε ξεμείνει από ιδέες, μπορείτε να επιλέξετε ποια ταινία θα παρακολουθήσετε στο tablet. Σίγουρα τα παιδιά θα χαρούν, θα είναι ήσυχα, και θα μπορέσετε κι εσείς να ξεκουραστείτε λίγο! 


ΥΓ: Μην ξεχνάτε ότι καμιά φορά, αρκεί ένα απλό «τρικ» για να απασχοληθεί ένα παιδί την ώρα που έχει κουραστεί και γκρινιάζει, αρκεί να είστε ευρηματικοί. Εντοπίστε πού βρίσκεστε στον χάρτη, «εξερευνήστε» το πλοίο, μαντέψτε ποια και πόσα νησιά περνάτε… 

boommag.gr

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki