Saturday 3 October 2020

Μήπως το παιδί σας καταναλώνει πολύ αλάτι; / Signs Your Child Is Eating Too Much Salt

Η κατανάλωση φαγητών που περιέχουν αλάτι, ακόμη και σε νεαρή ηλικία μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις. 
Να πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας τρώει πολύ αλάτι.

Signs Your Child Is Eating Too Much Salt

Διψάει πολύ: Αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας είναι ασυνήθιστα διψασμένο και δεν υπάρχουν προφανείς εξηγήσεις (ζεστός καιρός ή άσκηση).

Λιγουρεύεται αλμυρό φαγητό: Ας το παραδεχτούμε. Το αλάτι κάνει πιο νόστιμα όλα τα φαγητά και δεν είναι έκπληξη ότι τα παιδιά έλκονται από αυτό. Γι' αυτό άλλωστε προτιμούν μια σακούλα πατατάκια από ένα καρότο.

Έχει υψηλή αρτηριακή πίεση:
Το 7% των παιδιών ηλικίας 3 έως 18 ετών έχουν είτε προ-υπέρταση είτε υπέρταση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Family Physician.

Έχουν σκούρα ή πολύ κίτρινα ούρα: Αν και υπάρχουν πολλά και διάφορα πράγματα που μπορεί να κάνουν σκούρα ή κίτρινα τα ούρα ενός παιδιού, η υπερβολική πρόσληψη αλατιού είναι ένα από αυτά.

Παίρνει κιλά χωρίς να τρώει γλυκά ή λιπαρά: Οι γονείς συχνά πιστεύουν ότι τα γλυκά και τα λίπη παχαίνουν και ευθύνονται για την παχυσαρκία των παιδιών τους, αλλά μελέτες δείχνουν ότι η αύξηση βάρους μπορεί να σχετίζεται με την αυξημένη πρόσληψη αλατιού.

Εσείς σαν γονείς τρώτε αρκετό αλάτι: Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Αν εσείς βάζετε επιπλέον αλάτι στο πιάτο σας, το πιο πιθανό είναι να βάζει και το παιδί σας. Το παιδί μιμείται εσάς τους ίδιους σε πολλά πράγματα.

Πώς θα περιορίσετε την πρόσληψη αλατιού;
Αντί για αλάτι χρησιμοποιήστε αρωματικά βότανα ή μπαχαρικά που χαρίζουν άρωμα και νοστιμιά.
Επιλέξτε φρέσκιες τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και είναι ελεύθερες αλατιού.
Πάντα να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων που πρόκειται να αγοράσετε ώστε να ξέρετε ακριβώς πόσα γραμμάρια αλατιού (και όχι μόνο) περιέχουν.
Να ξεπλένετε τις τροφές πριν τις καταναλώσετε.
Μην επιτρέπετε στο παιδί σας να αλατίζει επιπλέον το φαγητό του.

περισσότερα εδώ: mothersblog
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki